maandag 30 oktober 2017

Siamese tweeling (2) in India succesvol gescheiden

In het AIIMS ziekenhuis in New Delhi, India, zijn 40 artsen 22 uur bezig geweest om een Siamese tweeling te opereren die met de hoofden aan elkaar vastzat. De twee jongetjes werden succesvol van elkaar gescheiden, meldt The Times of India.

Een van de twee jongetjes, de 2-jarige Jaga, heeft zijn ogen inmiddels - vier dagen na de operatie - al geopend en reageert op eenvoudige instructies, zoals het bewegen van zijn ledematen. Hij ligt nog aan de beademing en heeft dialyse nodig, vanwege problemen met zijn nieren. Zijn broertje, Kalia, is er minder goed aan toe. Hij is nog niet bij bewustzijn en heeft verschillende toevallen gehad.

De Siamese tweeling werd geboren met gedeelde bloedvaten en gedeeld hersenweefsel. In 50% van dit soort gevallen sterven de baby's binnen 24 uur. Maar wonder boven wonder bleef de tweeling leven. Een dergelijke operatie was nog nooit eerder uitgevoerd in India.

Volgens professor Deepak Gupta, die betrokken was bij de operatie, zijn beide jongetjes stabiel en zijn de doktoren tevreden met hun vooruitgang tot dusver.

Bron: The Times of India d.d. 08-09-2017

Geen opmerkingen:

Een reactie posten