donderdag 12 juni 2014

Haagse islampartij wil hondenverbod


Het moet verboden worden in Den Haag om een hond als huisdier te hebben. Dat vindt tenminste het Haagse raadslid Hasan Küçük van de Islam Democraten, zo meldt De Telegraaf.

Volgens de moslimpartij horen de viervoeters in de natuur en niet in een huis. Küçük vindt het houden van honden dierenmishandeling en daarom zou het volgens hem strafbaar moeten worden.

Hij reageerde tijdens een debat in de gemeenteraad afgelopen donderdagavond dan ook fel op een voorstel van de Partij voor de Dieren om meer rekening te houden met 's mans beste vriend. Al beschouwen de meeste moslims honden als onreine dieren.

PVV-raadslid Paul ter Linden had er het volgende over te zeggen: "In dit land zijn huisdieren gewoon. Als je daar niets mee hebt, moet je maar in een ander land gaan wonen."

Bron: Spits d.d. 28-01-2012

Waarom geen islam verbod? Lijkt ons een prima oplossing. Slaat gewoon weer nergens op en zo mag je straks helemaal niks meer door een andere cultuur en wij maar aanpassen! Flikker toch op verrekte buitenlanders! Ga lekker in een ander land wonen stelletje pannekoeken! Wat mogen we straks nog meer niet of wordt verboden? Ik denk dat de islam zich maar eens moet aanpassen aan de Nederlandse cultuur, normen en waarden en daar horen nou eenmaal huisdieren bij!

6 opmerkingen:

  1. Leuk zo binnen de hetze tegen de islam, maar lees het onderstaande eens:
    "Volgens de Hanefi school kan er gebeden worden wanneer een hond tegen iemand aankomt. Echter, wanneer het speeksel van een hond tegen iemand aankomt, is dat wel vies.

    Er zijn Hadith als: “Een huis waarin een hond bevindt, zullen er geen engelen van barmhartigheid bevinden; de goede daden zullen verminderen, behalve van hen die daarvoor genoodzaakt zijn, zoals jagers, wachters en herders.” Er is echter ook de mogelijkheid dat zij middels hun speeksel en haar onze gezondheid en smeekbede kunnen schaden. Om deze redenen is het afgeraden een hond in huis te hebben, mits het noodzakelijk is. Het is geen haram om een hond in huis te hebben, maar het is lichtelijk mekroeh (vies). In de Islamitische regelgeving wordt dit ook wel “Tenzih-i mekroeh” (onschadelijke viezigheid) genoemd.

    Het is wel zo dat er geleefd, gebeden en religieuze handelingen verricht kunnen worden in een huis waar een hond zich in bevindt; als de plek waar wij bidden maar schoon is.

    De Profeet (v.z.m.h.) zegt het volgende:

    “De goede daden van de persoon die een hond in huis voedt, vermindert iedere dag; met uitzondering van de jaag-, akker-, tuin- en herdershonden.”


    Wanneer we voor ogen houden dat er Hadiths zijn dat er geen engelen in huizen komen waar er honden in bevinden, wordt het door de Islam verhinderd –met uitzondering op noodzaak- een hond in huis te hebben. Want:

    a) Het geld dat wordt uitgegeven aan een hond, kan beter gegeven worden aan arme mensen.
    b) Volgens duidelijke bewijzen in geneeskunde zijn er vele ziektes die door een hond overgegeven worden op een mens.
    c) Een hond schrikt vele mensen op straat en thuis af.

    De reden dat er geen engelen een huis ingaan waar er honden bevinden, is omdat zij vies ruiken en viezigheden eten. Om deze redenen worden zij die nutteloos een hond in huis nemen, gestraft met dat er geen engelen in hun huis komen.

    Volgens de Hanefi school, zijn de honden op zich niet vies; zij worden immers gebruikt voor het jagen en beschermen. Een varken echter, is op zich vies. Met “Het is vies” wordt er in de Koran gerefereerd naar het varken.

    Enkel het speeksel van de hond is vies. De overige delen van het lichaam kunnen hiermee niet vergeleken worden. Wanneer hij zijn mond in een bak doet, behoort deze zeven keer gewassen te worden. De Profeet (v.z.m.h.) heeft gezegd: “Wanneer een hond uit één van jullie bakken drinkt, was deze zeven keer.” Ahmed en Moeslim zeiden: “Was de bak waar een hond zijn bek in heeft gestopt zeven keer, waarbij de eerste met aarde is.”

    Volgens de Maliki school: het maakt niet uit of de hond dient als een toegestane herders- of wachtershond, of een andere hond, hij is altijd schoon. Alleen wanneer hij zijn bek ergens in stopt, behoort deze naar behoren zeven keer gewassen te worden. Wanneer hij zijn poot of zijn tong (zonder deze te bewegen) in een bak steekt, of zijn speeksel erin terecht komt, hoeft de bak niet gewassen te worden.

    Volgens de Shafi en Hanbeli school: soorten van de honden en varkens zijn vies. Wanneer iets door hen vies gemaakt wordt, behoort deze zeven keer gewassen te worden waarbij de eerste met aarde is. Voortbordurend op de eerdere Hadith, is het zo dat wanneer de viezigheid van zijn mond stabiel blijft, de resterende plek op dezelfde manier schoongemaakt behoort te worden. Omdat zijn mond het meest inhaleert, is daar ook het schoonst."

    Het is dus maar hoe je ertegen aan kijkt.
    Honden zijn niet expliciet "verboden", de islam kent vele "regels" zo ook de Joden deze hebben. Regels van oude woestijnvolken.
    In onze "huidige" tijd heeft het geen zin om deze "oude" regels te handhaven.
    Maar lieden welke volgens "de oude leer" wensen te leven zijn als de religieuze stromingen welke in Amerika hun beloofde land gevonden hebben op christelijke basis.
    Ieder zijn geloof maar alsjeblieft dit niet "opleggen" aan een ander.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Volgens mij zijn al die scholen die je noemt allemaal een beetje erg veel van de pot gerukt. De hadith weten echt niet waar zehet over hebben. Een hond die zijn bek ergens in gestoken heeft moet zeven keer gespoeld worden, waarom niet acht keer of zes keer of een keer grondig of twee keer twee minuten? Dit valt gewoon onder dwang matig gedrag. Er wordt een regel verzonnen een ritueel erbij gemaakt en de dommen geloven het op het woord omdat een of andere zelfuitgeroepen profeet meent dit te moeten stellen. Je hebt het ook nog over geld uitgeven, het geld wat de zonen van de Sjeiks uitgeven aan het aan barrels rijden van superdure sport auto zou beter aan de armen uitgegeven kunnen worden, net zoals al het geld wat in de olie staten uitgegeven wordt aan nutteloze miljarden verslindende prestige projecten zou beter aan de armen uitgegeven kunnen worden. Het is wederom een niets zeggende holle frase om te stellen dat het geld wat voor het een of ander wordt uitgegeven beter aan armen uitgegeven kan worden.
      Van een religie die gapen slecht vindt omdat je daarmee een opening naar je ziel voor de duivel mee maakt, maar niesen geweldig vind omdat het zo leuk kriebelt kan gewoon niet serieus genomen worden. De opvattingen die uit een dergelijke religie en overtuiging voort komen zijn achterhaalt en niets zeggend. Omdat er inde koran en hadith een aantal algemeen toepasbare wetmatigheden staan, wilt nog niet zeggen dat de rest dan ook maar voor zoete koek als waarheid geslikt moet worden.

      Verwijderen
  2. Ik heb zelf honden, maar ik begin steeds meer te denken dat honden niet in de stad thuis horen en alleen op het platteland ( en dan loslopend op het erf ) gehouden moeten kunnen houden.Een hond heeft weinig aan zijn leven in een stadswoning, ook al ga je ( net als ik) er drie keer per dag een uur mee lopen.Eigenlijk vind ik dat een hond in de stad verboden moet worden.Geef een ontheffing voor de mensen die al een hond hebben, zodat zij ze niet weg hoeven te doen, maar geen nieuwe honden er bij.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Beseffen jullie wel dat dit een bericht is uit januari 2012 (!!!) dat al lang is achterhaald ? Berichtgeving bleek toen niet te kloppen en nu al helemaal niet !

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Uit de bronvermelding die wij onder het artikel hebben geplaatst, blijkt ook duidelijk dat dit een artikel is uit Spits van 28-01-2012. Nu, 2,5 jaar later, kan het wellicht zijn achterhaald maar dat is heel vaak het geval met sommige berichtgeving.

      Verwijderen
  4. En weet je waarom ze dit willen gaan verbieden. Dan worden de neefjes die inbraken plegen niet meer gepakt Door honden. Het is echt tuig van de eerste klas maar wanner gaan de mensen dit now is inzien

    BeantwoordenVerwijderen