zondag 1 oktober 2017

Lichaam gevonden onder viaduct; treinverkeer ligt stil vanwege onderzoek

Op het spoor onder het Herewegviaduct in Groningen is zondagmorgen het lichaam van een man gevonden. De politie tast in het duister wat er is gebeurd en houdt met alle scenario's rekening.
Rond half acht zag een machinist van een passerende trein het lichaam op het spoor liggen. De man is niet overreden, volgens de politie.

Geen treinverkeer
Vanwege de onduidelijkheid rond de doodsoorzaak vindt uitgebreid politie-onderzoek op locatie plaats. Het treinverkeer tussen Groningen Europapark en het Hoofdstation ligt daarom stil.
Passagiers en conducteurs moesten zondagmorgen noodgedwongen tussen beide stations lopen. Inmiddels zijn bussen ingezet. Het is nog steeds onduidelijk wanneer de treinen weer gaan rijden.

Bron: RTV Noord d.d. 01-10-2017

2 opmerkingen:

 1. De man die zondagochtend dood werd aangetroffen langs het spoor in Groningen is een 21-jarige jongen uit Groningen.
  Dat meldt de politie. De man was lid van een kleine studentenvereniging. Leden van die vereniging legden zondagmiddag bloemen bij het Herewegviaduct.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De dood aangetroffen man op het treinspoor bij het Herewegviaduct in de stad is de 21-jarige student Michiel Beenen. Hij studeerde aan de academie voor gezondheidsstudies van de Hanzehogeschool.
  Beenen was een actief lid van de studentengemeenschap. Zo zat hij in de medezeggenschapsraad van de hogeschool en was voorzitter van de raad van advies van zijn studievereniging.
  De doodsoorzaak is ook na onderzoek nog niet duidelijk. De politie heeft in ieder geval geen aanwijzingen gevonden voor een misdrijf.

  BeantwoordenVerwijderen