woensdag 2 augustus 2017

Bergbeklimmers vinden resten van Duitser die al 30 jaar was vermist

Twee bergbeklimmers hebben in de Zwitsere bergen de resten gevonden van een Duitser die al dertig jaar was vermist. Hij was in de zomer van 1987 verdwenen.

De resten van de wandelaar zaten gedeeltelijk opgesloten in een gletsjer, zei de politie van het kanton Wallis. De menselijke resten werden door de twee ontdekt op 25 juli. Ze waren begonnen met de beklimming van de Lagginhorn (4010 meter). Aangekomen bij een plek op 2499 meter hoogte die Lagginjoch wordt genoemd, besloten ze terug te keren vanwege het slechte weer.

Hand en twee schoenen
Op de weg terug ontdekten ze 'een hand en twee schoenen', zegt de politie. Vanwege het slechte weer was het niet mogelijk meteen onderzoek te doen bij de vondst. Een dag later konden de resten wel worden geborgen.

Het slachtoffer werd geïdentificeerd als een Duitser geboren in 1943 die op 1 augustus 1987 was verdwenen. Vorige maand werd ook al een gemummificeerd echtpaar gevonden in een gletsjer in het zuiden van Zwitserland. De man en vrouw verdwenen 75 jaar geleden tijdens een wandeling.

Bron: RTL Nieuws d.d. 2 augustus 2017

Geen opmerkingen:

Een reactie posten