zondag 29 oktober 2017

Help Jobke aan een echt leven

Onze vrolijke Jobke (Friese Stabij) is nu 7 maanden oud, nog zo vol met leven zoals een jonge hond hoort te zijn. Hij eet alles op ook al is het niet eetbaar, hij tikt dingen met met zijn neus aan, voordat hij het oppakt en persoonlijke zones kent Jobke niet, want lekker dicht bij je zitten moet ook kunnen als je 25 kg. bent niet waar? Met andere honden is hij een spring in het veld en hij steelt het hart van een ieder die hij als een hoffelijke heer begroet.

Jobke is niet alleen een geweldige hond, maar ook ons maatje en steun in moeilijke tijden. Zijn vrolijke openhartige karakter sleept je in donkere dagen toch weer de zonnige kant op. Hij wijkt niet van onze zijde en wij ook niet van de zijne.

Teminste dat is wat je hoopt als je een hond hebt van 7 maanden oud. Prachtige hond, eet goed drinkt goed, groeit goed en nog eens een fantastisch karakter. Helaas mocht het niet zo zijn.

Jobke is ondanks gediagnostiseerd met Heupdysplasie.
Dit wil zeggen dat zijn gewrichten van zijn achterpoten niet goed passen waardoor er een instabiliteit optreedt. En hierdoor ontstaat er slijtage van het kraakbeen in de heupkommen. Dit betekent dat Jobke erg veel pijn heeft, hier heeft hij pijnstillers voor gekregen. Alleen deze pijnstillers zijn niet de oplossing voor de langere termijn. We trainen veel met Jobke om zijn spiervorming te vergroten zodat de spieren rondom zijn heup sterker worden.

Maar zoals aangegeven door de specialist moeten we er rekening mee houden dat Jobke niet ouder kan worden dan 2 jaar.
Ja, niet ouder dan 2 jaar, ik kan het nog steeds niet geloven. Deze vrolijke spring in het veld die al onze harten heeft gestolen kunnen wij maar 2 jaar bij ons hebben.

Gelukkig is er een oplossing twee nieuwe heupen voor Jobke dat zou hem redden, zou hem een normale hond maken. Zonder pijnstillers, zonder pijn, weer mogen spelen met andere honden, achter zijn wel geliefde bal aan rennen. En niet te vergeten jaren extra doorbrengen met ons.

Alleen is er een groot probleem, deze heupen kosten € 4000,00 per stuk. Helaas hebben wij dit geld niet, anders hadden we niet hoeven twijfelen en was de operatie al uitgevoerd.

Dit is dan ook de reden dat ik in de pen geklommen ben, om hulp te vragen voor Jobke. Wie kan/wil ons helpen om het bedrag van € 8000,00 bij elkaar te sparen voor de operatie die Jobke weer hond maakt. Hij en wij zouden u eeuwig dankbaar zijn.

Klik hier om te doneren of klik op de blauwe Donatiebutton hieronder.

(Elke donateur heeft de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden van Jobke zijn ontwikkelingen).

Bron: Doneeractie.nl

1 opmerking:

 1. Ik heb een bordercollie met heupdysplasie E aan beide heupen.
  In januari heeft ze aan 1 kant een nieuwe kunst heup gekregen en in april of mei krijgt ze aan de andere kant een nieuwe kunst heup. Het revalideren gaat heel goed ze kan weer alles !! Ze moet nu alleen nog rustig aan doen. Ik heb een goed adres wat heel veel geld scheelt ik ben voor beide kunstheupen in totaal €4500,- kwijt.
  Senna heet een eigen Facebook
  Wie helpt Senna van haar pijn af!!
  Hier kan je het hele traject zien en volgen. Mocht je meer willen weten laat het me dan weten. Het scheelt zoveel geld.

  Groetjes elisa de koning

  BeantwoordenVerwijderen