vrijdag 21 februari 2014

HEMA moet dievegge betalen (!!)

Een weekendhulp van de Hema die toegaf maandenlang tassen vol spullen aan haar vriendinnen te hebben meegegeven zonder dat zij hoefden te betalen, hoeft niet voor de schade van ruim 11.000 euro op te draaien.

Sterker nog: de Hema moet het meisje achterstallig loon betalen. Volgens de Hema kon een groep meisjes dankzij de toen 17-jarige winkelmedewerkster naar hartenlust winkelen zonder af te rekenen. Het meisje werd ontslagen en er werd een afbetalingsregeling opgesteld. Maar toen het op betalen aankwam, trok de parttime caissière haar bekentenis in. Volgens het meisje had ze niets gestolen en had ze de afbetalingsregeling onder druk getekend.
Nadat ze door de kinderrechter was vrijgesproken van diefstal, startte de Hema een nieuwe procedure om het geld terug te krijgen. In deze zaak bepaalde de Amsterdamse kantonrechter deze week dat de opgestelde regeling niet rechtsgeldig is gezien de leeftijd van het meisje. Dat de medewerkster binnen zes weken 18 zou worden, doet volgens de rechtbank niet ter zake.

Bron: De Telegraaf d.d. 21-02-2014

Opmerking Redactie: Het is verdomme toch niet meer te geloven? Dus als je jonger dan 18 jaar bent mag je maar stelen en doen zonder dat je gestraft wordt. In wat voor wereld leven we hier eigenlijk het word steeds gekker. Geert Wilders heeft volkomen gelijk dat rechters ook op staande voet ontslagen mogen worden, want ook deze uitspraak snapt niemand. Een rechter moet recht spreken en niet vriendjes zijn met de dader de crimineel. Dat is één van de redenen waarom onze maatschappij naar de verdoemenis gaat! Iets doen wat je niet mag doen en bij wet verboden is maar toch mag doen omdat diezelfde wet het toch toelaat! En dit allemaal dankzij die achterlijke rechtsstaat hier in Nederland!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten