maandag 17 februari 2014

Syrisch vluchtelingetje (4) doorkruist in eentje woestijn


Op de vlucht voor de burgeroorlog in zijn vaderland heeft een 4-jarig Syrisch jochie in zijn eentje de woestijn naar Jordanië doorkruist. Hij zou zijn ouders onderweg zijn kwijtgeraakt. VN-medewerkers ontdekten het vluchtelingetje bij toeval, zo verklaarden ze tegenover de Amerikaanse nieuwszender CNN.

De aanblik van het ventje, twee turven hoog en zeulend met een plastic tas met wat spullen, riep heel wat emoties op bij de medewerkers van het Hoog Commissariaat voor Vluchtelingen van de VN (UNHCR) die hem zagen sjokken door het woestijnzand.

'Hartbrekend'
Het nieuws over de wonderbaarlijke prestatie en redding van het jochie, verspreid door CNN-nieuwsanker Hala Gorani, maakt op twitter heel wat los. 'De gruwel van de Syrische burgeroorlog ... hoeveel kinderen zouden er niet gevonden worden,' vraagt ene Zabhat uit Los Angeles zich af. 'Hartbrekend,'schrijft de Britse fotografe en moeder Emma Donovan.

De Canadese Shelley van Binsbergen vindt het nieuws hartbrekend en ongelofelijk. 'Wat een veerkrachtig jochie,' schrijft ze vol respect. Haar landgenoot Steffen Christensen, een wetenschapper, noemt het 'zo verbazingwekkend en tegelijk zo zielig.' De Nederlandse Yvonne Snitjer prijst de handelwijze van de VN-medewerkers. 'Mooi dat ze op gepaste afstand van de jongen zijn gebleven.'

Hoe lang de 4-jarige Marwan in zijn uppie door de woestijn heeft getrokken is niet bekend. Volgens CNN is het ventje inmiddels herenigd met zijn ouders.

Bron: AD.nl d.d. 17-02-2014

Geen opmerkingen:

Een reactie posten