woensdag 20 november 2013

Politie zoekt zwarte auto na inbraak in Stadskanaal

De politie is op zoek naar mensen die kunnen helpen bij het oplossen van een brute inbraak die afgelopen zaterdagmiddag werd gepleegd aan de Gentiaanstraat in Stadskanaal. Drie mannen die daarvoor zijn aangehouden, blijken niets met de zaak te maken te hebben. Dat maakte de politie woensdag bekend.

De politie focust zich nu op een zwarte Volkswagen Golf van vermoedelijk het type 5, met een geblindeerde achterruit die enige tijd voor de inbraak een aantal keren in de omgeving van de Gentiaanstraat is gezien. De Golf kan ook al eerder in de buurt hebben gereden.

Een van de bewoners van het huis lag te slapen toen plotseling een inbreker in zijn slaapkamer stond. Deze persoon ging er met twee anderen vandoor. Ze droegen alle drie donkere kleding en hadden al een deel van het huis al doorzocht. Ze zijn verdwenen met onder meer sieraden.

Kort na de inbraak zijn in de omgeving drie jongemannen aangehouden uit Nieuw-Buinen, Drouwenermond en Gasselternijveen. Zij hebben, zo blijkt uit politieonderzoek, geen bemoeienis met de zaak. Mensen die de politie informatie kunnen verschaffen, kunnen contact opnemen via het telefoonnummer 0900-8844.

Bron: Dagblad van het Noorden d.d. 20-11-2013

Geen opmerkingen:

Een reactie posten