woensdag 20 november 2013

Scholieren geschokt door Facebookfilmpje

In Zeeland is onrust ontstaan door een schokkend filmpje dat kinderen via Facebook te zien krijgen. Verschillende tieners in de regio hebben een vriendschapsverzoek gekregen van een voor hen onbekende man. Bij dit verzoek zit het filmpje waarin de man dreigt de ontvanger te verkrachten en zijn of haar nek te breken meldt Hart van Nederland.

Bij de politie in Zeeland zijn sinds afgelopen weekend tientallen meldingen binnengekomen van kinderen die dit filmpje toegestuurd hebben gekregen, aldus een woordvoerder. De politie neemt de zaak hoog op en is bezig met onderzoek.

Vooralsnog is het volstrekt onduidelijk wie de kinderen op deze manier benaderd. Het is dus ook niet duidelijk of de man die in het filmpje te zien is degene is die de vriendschapsverzoeken verstuurt.

Onder de ontvangers bevinden zich tientallen leerlingen van het Zeldenrust-Streelandcollege in Terneuzen, laat directielid Steven van Nispen weten. "Wij hebben alle ouders een brief gestuurd waarin we ze waarschuwen. Dit hebben wij besloten vanwege de schokkende inhoud van het filmpje", aldus Van Nispen. Volgens hem zijn ook leerlingen van andere scholen in de regio benaderd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten