donderdag 21 november 2013

Diplomaat Angola mishandelt verslaggever PowNews Danny Ghosen


Politiek Den Haag heeft geschokt en boos gereageerd op de mishandeling van Danny Ghosen. Een medewerker van de Angolese ambassade sloeg de PowNews-verslaggever woensdag het ziekenhuis in.

Ghosen wilde de ambassadeur van Angola voor de camera ter verantwoording roepen, omdat hij hem in Den Haag had betrapt op foutparkeren. Daar was de man niet van gediend, waarop Ghosen werd geslagen.

De kleine verslaggever moest naar het ziekenhuis om zich te laten behandelen aan verwondingen aan zijn gelaat. Zijn gezicht zat onder het bloed en een tand zat los. "Als Angolezen het normaal vinden om hier geweld te gebruiken, dan hebben ze hier niks te zoeken. Minister Timmermans, zet die mannen op het vliegtuig!," roept PVV-kamerlid Sietse Fritsma ziedend in PowNews.

"Een ambassadeur is diplomatiek onschendbaar, maar er moet wel een maatregel volgen door de minister van Buitenlandse Zaken," vindt CDA-kamerlid Peter Oskam. Ook SP-kamerlid Ronald van Raak spreekt afkeurende woorden.
Tot grote frustratie van PowNews-verslaggever Tom Staal onderneemt minister Timmermans geen actie. "Als hij mishandeld is, moet hij aangifte doen en zal de politie het onderzoeken. Zo gaat dat in een rechtsstaat," zegt de minister van Buitenlandse Zaken. Bekijk hierboven hoe Danny wordt mishandeld door de ambassadeur en diens beveiliger.

UPDATE 22-11-2013: De ambassadeur van Angola heeft PowNed inmiddels excuses aangeboden voor de mishandeling van verslaggever Danny Ghosen.
"Ze wisten niet dat hij een Nederlander was, maar dachten te maken te hebben met een extremist verkleed als verslaggever", vertelt PowNed-directeur Dominique Weesie na afloop van een ontmoeting met de diplomaat op de ambassade aan het statige Lange Voorhout in Den Haag. "Kennelijk zit de angst er bij de diplomaten in."
De ambassademedewerker die de rake klap uitdeelde heeft beloofd vandaag zelf naar de politie te gaan. Hij krijgt juridische bijstand van twee advocaten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten