woensdag 13 maart 2013

Laffe rovers Hoogeveen aangehouden


Twee van de drie laffe rovers die een bejaarde man uit Hoogeveen hebben bestolen, zijn herkend op bewakingsbeelden. De mannen zitten vast.

Het roverstrio stal duizend euro van de 83-jarige man, die pinde bij een geldautomaat in zijn woonplaats. De Drentse politie gaf gisteren de bewakingsbeelden vrij. De beelden van de overval leidden tot woedende reacties en een klopjacht op de daders. Klaarlichte dag Op de video is te zien hoe drie jongeren de man tijdens het pinnen belagen, treiteren en uiteindelijk zijn geld afhandig maken. De overval had 15 november vorig jaar, op klaarlichte dag, plaats. De bejaarde stapte van zijn scootmobiel en wilde geld opnemen. Twee van de drie verdachten kwamen vrijwel direct om hem heen staan en probeerden hem af te leiden. Zo hielden ze kranten voor zijn gezicht en plaagden hem. De derde jongen kwam er kort daarna bij staan.
Het slachtoffer had zijn pincode al ingetoetst. Daardoor hoefden de drie alleen maar een bedrag in te vullen. Vervolgens gingen ze ervandoor met een grote som geld. Twee van de drie verdachten zijn nu herkend door medewerkers van de politie, die onderzoek doen naar vergelijkbare berovingen.
De twee verdachten zitten vast en zullen later worden verhoord door de politie in Hoogeveen. Het onderzoek naar de derde verdachte wordt vervolgd.

Bron: De Telegraaf d.d. 13-03-2013

1 opmerking: