zaterdag 14 oktober 2017

Politie vindt dood meisje (12) in auto bij politiebureau Assen

Agenten hebben een overleden kind gevonden in een auto bij het politiebureau aan de Balkengracht in Assen. De politie deed de ontdekking vanavond. De bestuurder van de auto is aangehouden.

De automobilist wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van het kind. De politie is inmiddels een onderzoek gestart. Zaterdagavond rond 19.30 uur kwam een man bij het bureau aan de Balkengracht. Hij zocht contact met de agenten die daar op dat moment aan het werk waren.

Ze gingen met hem in gesprek en liepen met hem mee naar zijn auto. In het voertuig werd vervolgens een overleden kind aangetroffen. De man werd direct aangehouden en ingesloten. De identiteit van het kind en de doodsoorzaak worden onderzocht. De auto waarin het kind gevonden is, is in beslag genomen.

'Dit roept een hoop vragen op'
Omdat nog niet alle nabestaanden zijn geinformeerd, wil de politie zaterdagavond niets zeggen over de identiteit van het kind en de verdachte. Ook zegt de politie niet wat de relatie is tussen de man en het kind. "Wij snappen dat dit bericht een hoop vragen oproept, maar wij willen dit zorgvuldig aanpakken. Dat betekent dat we een persoonlijk gesprek met de nabestaanden aangaan", zegt een politiewoordvoerder. "Morgenochtend weten we meer."

UPDATE 15-10-2017: Het overleden kind dat gisteravond in een auto bij het politiebureau in Assen werd aangetroffen, is een 12-jarig meisje uit Hoogeveen. De man die is aangehouden in verband met haar dood, is haar stiefvader. De man heeft een zedenverleden. Dat meldt een betrouwbare bron aan RTV Drenthe.

Bron: RTV Drenthe d.d. 14-10-2017

1 opmerking:

  1. Het kind dat gisteravond dood is gevonden in een auto in Assen, is een meisje van 12 uit Hoogeveen. De politie gaat ervan uit dat ze door een misdrijf om het leven is gekomen. Wat er precies is gebeurd, wordt onderzocht.

    De bestuurder van de auto meldde zichzelf bij de politie. Het is een man van 46 uit de gemeente Hoogeveen. Hij is mogelijk de stiefvader van het meisje. Hij is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van het kind.

    De man is meteen verhoord, het verhoor wordt vandaag voortgezet.

    BeantwoordenVerwijderen