zondag 11 november 2018

Baas stort 30.000 euro te veel, werknemers hebben het al uitgegeven

Afgelopen vrijdag, 9 november, ontvingen de werknemers van staalbedrijf 'Thy Marcinelle' in het Belgische Charleroi hun salaris. Grote verrassing bij 230 arbeiders: het bedrag bedroeg meer dan 30.000 euro. Ze dachten aan een vervroegd kerstcadeau, zo meldt La Nouvelle Gazette.
'Henry' (een schuilnaam) is al meer dan tien jaar als arbeider aan de slag in de staalfabriek. Afgelopen vrijdagmorgen keek hij zijn bankrekening na en kon zijn ogen niet geloven.

"Ik was geschokt toen ik zag dat ik zo veel op mijn zichtrekening had staan," zegt de arbeider aan La Nouvelle Gazette. De man - die normaal een salaris krijgt van ongeveer 1.600 euro per maand - had maar liefst 31.464 euro op zijn bankrekening ontvangen. Of 29.864 euro meer dan anders. "Maar het was duidelijk dat het om een vergissing ging, dus ik kwam er niet aan. Het teveel heb ik opzijgezet als voorzorgsmaatregel."

Na deze monumentale boekhoudkundige fout werd een mail gestuurd naar de betrokken werknemers met de vraag om het bedrag terug te storten. In totaal zou zeven miljoen euro te veel zijn uitbetaald. Maar het terugvorderen van de som zal wellicht niet zonder hindernissen verlopen.

"Het probleem", zegt Henry, "is dat ik weet dat enkele arbeiders een deel van dat geld al hebben uitgegeven. Ze gingen naar het casino of er werden 'automatisch' schulden mee afbetaald doordat er beslag was gelegd op hun rekeningen. Ik was voorzichtig, ik raakte het geld niet aan, maar niet iedereen reageerde hetzelfde."

Bron: Het Laatste Nieuws d.d. 11-11-2018

Geen opmerkingen:

Een reactie posten