zaterdag 21 juni 2014

Wie kent deze berovers?

Een 67-jarige vrouw is maandagavond 19 mei 2014 bijna beroofd van haar ketting. Twee jongemannen op een scooter hebben geprobeerd het sieraad van haar nek te trekken. Gelukkig hingen er even verderop in de straat camera’s die de verdachten duidelijk in beeld hebben gebracht.

Het slachtoffer liep even voor 19.00 uur op de Weteringstraat in Amsterdam. Ter hoogte van de Lijnbaansgracht stoppen twee jonge mannen op een scooter naast haar. Ze vragen de vrouw waar de Dam is.

De behulpzame vrouw wijst de richting die de mannen op moeten gaan. Dan gaat het heel snel. De bijrijder van de scooter grijpt plotseling naar de nek van de vrouw. Hij pakt haar ketting vast en probeert deze los te trekken. De bestuurder geeft gas en de ketting breekt. Het slachtoffer grijpt snel haar sieraad vast. De bijrijder laat dan los.

De verdachten rijden - zonder buit - snel op de scooter weg door de Nieuwe Weteringstraat in de richting van de Vijzelgracht.

Herkent u de mannen op de beelden of heeft u andere informatie over deze zaak, neem dan telefonisch contact op met de Amsterdamse politie via de Opsporingstiplijn: 0800-6070. Anoniem uw tips doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Let your computer earn Bitcoins for you

Geen opmerkingen:

Een reactie posten