zaterdag 1 maart 2014

Vermiste kat komt na 11 jaar terug naar huis

De baasjes van Molly hadden hun kat al sinds 2003 niet meer gezien en vreesden al die tijd voor het ergste. Onlangs kregen ze de verrassing van hun leven, want na elf jaar van radiostilte zat de nu 16-jarige Molly onverwacht op de stoep. Dat meldt de Daily Mail. Lynne Peart (39) uit Gulberwick, dat 800 inwoners telt, op de Shetlandeilanden herkende Molly aan de aparte tekeningen op haar vacht. "Ik riep haar naam en ze keek meteen op en begon te spinnen", aldus Peart. "Ik denk dat ze een wild leven heeft gehad, want haar vacht was heel dik. Maar mager is ze niet, dus ze heeft zeker goed voor zichzelf gezorgd in al die jaren."

Peart en haar echtgenoot haalden Molly in 1998 in huis samen met haar broertje Oscar. Toen al was Molly de wilde van de twee. "Ze bleef soms dagen weg, maar kwam altijd terug" en daarom dachten haar baasjes aanvankelijk dat de kat ook in 2003 wel zou terugkeren.

Hoelang Molly deze keer zal blijven is nog maar de vraag. Peart zou graag geloven dat de kat terug is gekomen om haar "oude dag" bij het gezin door te brengen, maar "ze is heel zelfstandig en doet alles op haar eigen manier". En wat ze al die tijd heeft uitgespookt? "Dat zullen we nooit te weten komen", vertelt ze aan de Daily Mail.

Bron: Het Laatste Nieuws d.d. 01-03-2014

Geen opmerkingen:

Een reactie posten