dinsdag 4 februari 2014

Volwassen straffen voor Marokkaans tuig

Twee Culemborgse jongeren hebben van de rechtbank in Arnhem dinsdag een volwassen straf van drie jaar cel gekregen voor hun aandeel in een jeugdbende in hun woonplaats. De ene jongen is nog minderjarig, de andere was dat in de tijd dat hij misdrijven pleegde. De volwassen straffen leidden hoorbaar tot rumoer in de cellengang van de rechtbank in Arnhem.

De rechtbank bestrafte zes Culemborgers (17 tot 21 jaar) die de kern van de jeugdbende vormden. Ze pleegden tientallen inbraken en wasten geld wit. Drie meerderjarige bendeleden kregen straffen tot vier jaar cel. Een andere minderjarige is veroordeeld tot 504 dagen jeugddetentie, waarvan de helft voorwaardelijk.
Tegen de minderjarigen die 3 jaar kregen, was 21 en 27 maanden jeugddetentie geëist. Volgens de rechtbank speelden de zes een sturende criminele rol in de groep, die in totaal zo'n 50 Culemborgse jongeren omvatte. De groep zorgde voor angst en intimidatie in de meestbezochte wijk Terweijde. Marokkaanse huishoudens werden gespaard, maar in sommige andere huizen werd meerdere keren ingebroken.
Jongeren van buiten de kern konden zich voor 10 euro inkopen om mee te doen. De groep verdeelde taken geraffineerd, vond de rechtbank. Enkelen hielden de wacht, anderen bespiedden de politie, terwijl een paar jongeren een pand openbraken. Weer anderen gingen naar binnen of verkochten de buit. Het Openbaar Ministerie (OM) bracht de hele groep in wisselende samenstelling in verband met een golf van 196 inbraken in 2012 en 2013. De rechtbank neemt het de jongeren kwalijk dat ze respectloos graaiden in persoonlijke bezittingen van slachtoffers Ze verkochten sieraden en smolten die om. Ook werd er veel vernield.

Nu maar hopen dat na hun straf hun Nederlandse paspoort wordt vernietigd en dat ze enkele reis naar het beloofde land krijgen. Dat verrekte Marokkaanse tuig wil hier toch niet integreren dus dan per direct maar wegsturen en alle kosten op hun ouders verhalen. Kunnen of willen ze alle kosten niet betalen, dan ook zij per direct het land uitschoppen. Die kutmarokkanen hebben hier in Nederland niets te zoeken. We zijn schijtziek van alle ellende die ze met zich meebrengen.

Zie ook Relschoppers Terwijde opgepaktGeen opmerkingen:

Een reactie posten