maandag 24 februari 2014

Gezochte ontvoerders schieten in Enschede

De man die maandag een schotwond opliep op camping Ostana in Enschede, is waarschijnlijk beschoten door een man en een vrouw die al een tijdje worden gezocht voor misdrijven in Meppel en Lage Mierde. Dat vermoedt de politie, liet ze maandag weten.

Vrijdag maakte de politie de namen van het stel bekend en gaf ze ook hun foto’s vrij. Dat gebeurt niet heel vaak. Het gaat om Antonio Marcos van der Ploeg, 25 jaar, en Enise Merve Bircan, 19 jaar. Van der Ploeg is volgens de politie vuurwapengevaarlijk. Als mensen de verdachten zien, moeten ze niet zelf iets doen, maar de politie bellen.

Ze worden verdacht van de zware mishandeling, ontvoering en beroving van een 52-jarige vrouw uit Meppel. De man en de vrouw zouden op 10 februari het huis van de vrouw in Meppel zijn binnengedrongen. Het slachtoffer werd gekneveld, mishandeld en bedreigd en tegen haar wil meegenomen in haar auto. Op de ochtend van 11 februari is de vrouw achtergelaten in een bos in de buurt van Lelystad. Van der Ploeg en Bircan worden ook gezocht voor een gewapende overval op een huis in Lage Mierde. De bewoner en drie andere aanwezigen moesten daarbij onder bedreiging met een vuurwapen hun waardevolle spullen afgeven. Daarbij werd de bewoner ernstig mishandeld.

Het slachtoffer van maandag is naar het ziekenhuis gebracht. Hij werd beschoten toen hij op de camping aan de Oude Buurserdijk de twee betrapte terwijl ze probeerden in te breken. De twee zijn nog spoorloos. Ze gingen er maandag vandoor in de auto van het slachtoffer, een zwarte Daihatsu Cuore met kenteken 47-JKG-4. Eerder maakten de verdachten gebruik van een rode Renault Clio met het kenteken 46-JB-GS of een blauwe Renault Laguna met kenteken 98-GG-PP. De inbrekers hebben in meerdere caravans ingebroken.

Bron: Tubantia d.d. 24-02-2014

Lees ook: Crimineel duo gijzelde gezin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten