maandag 24 februari 2014

Crimineel duo gijzelde gezin

De man en vrouw die worden gezocht voor meerdere gewelddadige overvallen en gijzelingen, hebben maandagavond opnieuw toegeslagen: ze gijzelden rond acht uur een gezin aan de Arendsweg in Enschede en namen de vader mee in zijn auto. Deze man is rond tien over half negen in de Duitse plaats Ahaus vrijgelaten, de verdachten Antonio Marcos van der Ploeg (25) en Enise Merve Bircan (19), zijn er vandoor gegaan in zijn blauwe Honda CRV met kenteken 71-DP-LK. Dat meldde de politie in Twente. Mogelijk is die kentekenplaat vervangen door een andere.

Er zijn bij deze gijzeling voor zover bekend geen gewonden gevallen, aldus de politie. Het gezin bestaat uit vader, moeder en kinderen. Om hoeveel kinderen het gaat, kon de politiewoordvoerder nog niet zeggen.
In Nederland en Duitsland zoekt de politie met man en macht naar Van der Ploeg en Bircan. Daarbij is onder meer een helikopter ingezet. De politie waarschuwt mensen om niemand die op zoek is naar onderdak voor de nacht binnen te laten.
Eerder maandag zouden de twee op een camping aan de Oude Buurserdijk in Enschede een man hebben beschoten die hen betrapte op inbraak in een caravan. Uit getuigenverklaringen bleek volgens de politie al snel dat het waarschijnlijk om het gezochte duo ging. Het slachtoffer is met een schotwond naar het ziekenhuis afgevoerd.

Antonio Marcos van der Ploeg is een vuurwapengevaarlijke jeugd-TBS-gek die AL IN 2005 ontsnapte aan de politie.

Bel direct 112 als u iets heeft gezien of weet waar dit tuig nu is.

Lees ook: Gezochte ontvoerders schieten in Enschede

Geen opmerkingen:

Een reactie posten