dinsdag 25 februari 2014

Crimineel stel gesignaleerd in Gronau

De Duitse politie zit het levensgevaarlijke duo 'Bonnie en Clyde' op de hielen. Arrestatieteams verzamelen zich dinsdagmiddag omstreeks 16.00 uur in het Stadtpark in Gronau, waar de Nederlandse voortvluchtigen gesignaleerd zouden zijn. Ook een corresondent van RTV Oost heeft arrestatieteams gezien in een park in Gronau.

Arrestatieteams met politiehelikopter verzamelen zich in het Stadtpark in Gronau om een inval te doen op een nabijgelegen camping. Daar zou het voortvluchtige stel zich bevinden. Ook de Duitse krant Bild maakt melding dat ze zich hier bevinden. Het duo, dat gezocht wordt voor meerdere gijzelingen en een schietincident, is al bijna twee weken voortvluchtig. Een arrestatieteam uit Enschede is richting Duitsland vertrokken om hun Duitse collega's bij te staan.

Vrijdag maakte de politie hun namen bekend en werden hun foto's vrijgegeven. De verdachten, Antonio Marcos van der Ploeg (25) uit Harkema en Enise Merve Bircan (19) uit Enschede, zijn er vandoor gegaan in zijn blauwe Honda CRV, met het kenteken 71-DP-LK. Mogelijk is die kentekenplaat vervangen door een andere. De twee schoten maandag in Enschede een man neer en gijzelden daar diezelfde avond een gezin.
Klik hier voor een vroegere klassenfoto van Marcos van der Ploeg.

UPDATE 26-02-2014; 00.00 uur: Er zijn aanwijzingen dat het voortvluchtige duo Marcos van der Ploeg en Enise Merve Bircan in de omgeving van Winschoten is. Er kwamen tientallen tips bij de politie binnen na de tv-uitzending van Opsporing Verzocht van vanavond.
De politie kreeg echter ook tips uit andere plaatsen in het grensgebied tussen Nederland en Duitsland. Er cirkelt al geruime tijd een helikopter met gedoofde lichten boven het gebied, er is een arrestatieteam paraat en er zijn veel agenten op straat.
Volgens politiewoordvoerder Ed Kraszewski van de Landelijke Eenheid Politie wordt de politie bij alle plaatsen waarover tips binnenkomen groot ingezet, vanwege het grote gevaar dat de twee opleveren.


UPDATE 25-02-2014; 19.21 uur: Antonio Marcos van der Ploeg (25) en Enise Merve Bircan (19) zijn niet gevonden in Gronau. Er is tevergeefs naar ze gezocht na een tip van een getuige. Dat meldde de lokale politie dinsdagavond.

Lees ook: Crimineel duo gijzelde gezin
Gezochte ontvoerders schieten in Enschede

Geen opmerkingen:

Een reactie posten