donderdag 7 november 2013

Schutter gijzelt kind in woning in Reuver

De schutter die zich in een woning in het Limburgse Reuver heeft verschanst, zou daar een jong kind hebben gegijzeld. Dat zeggen buren die getuige waren van het drama aan De Telegraaf. De man (volgens getuigenverklaringen weer zo'n verrekte Antilliaan met een strafblad, hij was namelijk bekend bij de politie) stond in een kogelvrij vest aan de deur van zijn ex-partner en dreigde het kind iets aan te doen. Het gaat naar verluidt om het 3-jarige dochtertje van de schutter en zijn ex.

Er ontstond een panieksituatie, waarbij de man zijn 20-jarige ex in haar been schoot. De vrouw is ernstig gewond afgevoerd naar het ziekenhuis. haar situatie is volgens de eerste berichten niet levensbedreigend.
Een buurman zag hoe de man en zijn ex op straat in het bijzijn van het kind in een worsteling waren verwikkeld. De man schoot de vrouw neer en vluchtte daarna met het kind de woning in. "Je krijgt het kind nooit meer te zien", riep de schutter naar verluidt nog naar zijn gewonde ex.
Arrestatieteams hebben het huis van de schutter omsingeld.
Een bemiddelaar van de politie is nog steeds in gesprek met de schutter. Omwonenden moeten binnen blijven. Het is niet veilig om de straat op te gaan. De nabijgelegen basisschool De Triolier is ontruimd. De 200 leerlingen en het personeel hebben het gebouw onder politiebegeleiding verlaten zo staat te lezen op de website van de school.
Voor de regio is alarmfase Grip 3 afgekondigd, vanwege de impact op de bevolking. voor het publiek is een informatienummer geopend, waar mensen terecht kunnen met vragen over de situatie: 088-1190110.

Bron: De Telegraaf en L1.nl d.d. 07-11-2013

UPDATE: De politie is rond 14.45 uur in het Limburgse Reuver de woning binnengevallen waar de schutter zich heeft verschanst. De man zou daar zijn 3-jarige dochtertje in gijzeling houden. Omstanders hoorden twee harde knallen, waarna de straat zich vulde met rook.

Lees ook: Gijzeling in Reuver voorbij: Twee doden



Geen opmerkingen:

Een reactie posten