zondag 20 oktober 2013

GEZOCHT: Dierenbeul die hond in kooi laat verdrinken


De hond op bovenstaande foto, een Stafford met een chip is in deze bench opgesloten en verdronken. Het arme dier moet een doodstrijd gestreden hebben. De hond is op 20 oktober 2013 aangetroffen door een schipper bij het Wieringerrandkanaal bij Wieringerwerf, op de kruising Burgerweg en Wieringerrandweg.
Volgens Frouwke Zoutman van de Zwerfdierenopvang Wieringen/Wieringermeer betreft het een Staffordshire-terriër die al enige tijd in het water heeft gelegen. "De hond had een chip en is moedwillig verdronken in de bench. Hij heeft een enorme doodsstrijd gehad, want hij zat met zijn gebit vast in de spijlen van de bench." Het zwaar gehavende dier is door de dierenambulance opgehaald.
De zaak is in behandeling bij de Politie, tips zijn welkom.
Indien u weet wie de eigenaar was van deze hond, of indien u meer informatie heeft, neem dan zo spoedig mogelijk contact op met de politie via 0900-8844.

Bron: Wieringer Nieuws d.d. 20-10-2013

UPDATE 23-10-2013: De dode hond die afgelopen weekend met bench en al in het Wieringerrandkanaal bij Wieringerwerf is gevonden, is niet verdronken maar doodgeslagen. Dat concludeert de politie na pathologisch onderzoek. Daaruit blijkt dat de hond om het leven is gekomen door zware mishandeling. Ook gaat het niet zoals eerder gemeld om een Staffordshire-terriër, maar om een Franse Bulldog. De politie probeert nog steeds de eigenaar van de hond op te sporen. Mogelijk komt die uit Polen, want daar is het dier gechipt.

1 opmerking:

  1. Mocht de dader worden gevonden Geef hem dan een poosje aan sommige mensen op deze sites ...dat gaat effectiever werken dan weer een lullig taakstraf je van een paar uur.

    BeantwoordenVerwijderen