zaterdag 17 augustus 2013

Tientallen pythons ontdekt in Canadese hotelkamer


Agenten kregen donderdag de schrik van hun leven toen ze tientallen pythons ontdekten in een hotelkamer in het Canadese Ontario. De wurgslangen waren opgesloten in plastic bakken. Dat berichtten Canadese media.

De dieren waren eigendom van een koppel dat uit zijn huis was gezet. De hotelmanager kon zijn ogen niet geloven toen het duo de slangen meenam naar zijn kamer, waar ze slechts één nacht verbleven. De man waarschuwde de politie.

De slangenhouders waren niet aanwezig toen agenten de kamer binnenvielen en de 40 pythons ontdekten in plastic bakjes. Sommige van de wurgslangen waren meer dan een meter lang. "De slangen werden niet goed verzorgd en waren overstuur", liet de politie weten. De agenten waarschuwden de dierenbescherming, die de pythons afvoerde.

Het houden van pythons is verboden in Ontario. De politie onderzoekt hoe het koppel veertig exemplaren op de kop wist te tikken. Begin augustus werden twee Canadese jongetjes van vijf en zeven in hun slaap gewurgd door een vier meter lange python.

Bron: ANP d.d. 17-08-2013


Geen opmerkingen:

Een reactie posten