vrijdag 12 juli 2013

Moeder steekt bijtende baby 90 keer met schaar

Een Chinese moeder heeft haar baby zwaar toegetakeld. De vrouw die borstvoeding gaf, werd razend toen het jongetje zijn tanden in haar borst zette. Ze nam een schaar en haalde tot negentig keer toe uit.
De baby overleefde de steekpartij en ligt met honderd hechtingen in een ziekenhuis in Xuzhou. Een oom van de jongen ontdekte hem in een plas bloed in de tuin van zijn moeders woning. De man bracht Xiao Bao meteen naar een ziekenhuis in de provincie Jiangsu.

De buren hebben er intussen bij de overheid op aangedrongen om de jongen weg te halen van bij zijn moeder, maar hun verzoek wordt niet ingewilligd. De vrouw zou niet lijden aan een mentale stoornis, zo luidt het. De overheid stelt ook dat het kind nog twee ooms heeft die voor hem kunnen zorgen.

Psychische aandoeningen blijven ook in het moderne China een taboe-onderwerp. Uit een onderzoek in vier Chinese provincies uitgevoerd in 2009 bleek dat 91 procent van de naar schatting 173 miljoen Chinezen met een psychische aandoening nooit professionele hulp kregen.

Bron: AD.nl d.d. 12-07-2013

Geen opmerkingen:

Een reactie posten