woensdag 22 mei 2013

Woede over Turkse wijk in Rotterdam

Het plan voor de bouw van een Turkse wijk in Rotterdam heeft geleid tot honderden racistische reacties en bedreigingen aan het adres van de initiatiefnemers.

De reacties zijn volgens de investeerders zo erg, dat ze overwegen het project stil te leggen. Daarmee opent het AD woensdag.
Projectontwikkelaar Stebru Transformatie wil in Rotterdam-Zuid een buurt met 400 woningen laten verrijzen, die vooral zijn bedoeld voor oudere Turkse Rotterdammers.
De bouwer ontving, na de bekendmaking eind vorige week, ruim 200 e-mails met racistische teksten en bedreigingen. Mensen spreken van een "Turks getto" of een "tuigdorp" en zijn bang voor een "islamitisch machtsblok". Investeerders zijn geschrokken van alle ophef en overwegen de stekker eruit te trekken, zegt Stebru.

Bron: De Telegraaf d.d. 22-05-2013

Opmerking Redactie:
Wat een geweldig idee!! Wij willen graag in een land met alleen Nederlanders wonen. Kunnen we dat dat ook realiseren?!!
Nee, even serieus. Waarom kunnen die buitenlanders nu nooit normaal integreren in de Nederlandse samenleving? Moeten we daar een aparte wijk voor gaan bouwen verdorie? Als men zo graag in een aparte wijk wil wonen met alleen maar landgenoten, ga dan terug naar je eigen land.
Zo'n wijk met alleen maar buitenlanders levert alleen maar meer ellende op met hun aparte en vreemde cultuur die wij niet gewend zijn hier in Nederland. Dus op deze manier halen we alleen nog maar meer ellende op onze hals.
Goed besluit om van dit idiote plan af te zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten