dinsdag 21 mei 2013

'Dit is Nederland. Geen Marokko, Turkije of Saudi-Arabië'

PVV-leider Geert Wilders was dinsdag in de Haagse Schilderswijk 'om te laten zien dat dit Nederland is. Dit is geen Saudi-Arabië, geen Marokko of geen Turkije.' Dat zei Wilders aan het begin van zijn wandeling door buurt, die de laatste dagen veel wordt besproken.

Dagblad Trouw schreef zaterdag dat in 'De Sharia Driehoek' in de Schilderswijk radicale moslims de dienst uitmaken op straat. Er zou 'een enclave van orthodoxe moslims' ontstaan. Sinds de aankondiging van Geert Wilders dat hij vandaag de Haagse Schilderswijk zou bezoeken zijn er op Twitter doodsbedreigingen tegen de politicus geuit.

'De PVV accepteert niet dat er ook maar één centimeter van Nederland onder barbaarse sharia wetgeving valt. Dit is gewoon een stukje Nederland waar onze wetten en normen gelden', zei Wilders verder. (En daar heeft hij helemaal gelijk in red.).

Hij gaf aan 'zich niet in Nederland te wanen' toen hij door de wijk liep. Minister Lodewijk Asscher (Integratie) was dinsdagochtend in de Schilderswijk om poolshoogte te nemen van de situatie. De PvdA wil dinsdag tijdens het wekelijks vragenuurtje opheldering van Asscher.

Bron: AD.nl d.d. 21-05-2013

Geen opmerkingen:

Een reactie posten