vrijdag 5 april 2013

Problemen met Marokkaans tuig wordt in Gouda niet opgelost

Marokkaanse jongeren die in Gouda overlast veroorzaken, moeten in kaart worden gebracht door overheidsbestanden te koppelen. Dat zegt het Goudse oud-raadslid Mohammed Mohandis die nu voor de PvdA in de Tweede Kamer zit.

Mohandis reageert via EenVandaag en Omroep West op de enorme toename van inbraken in Gouda. Vergeleken met de eerste twee maanden van vorig jaar steeg het aantal dit jaar met 70 procent. Hoewel er nu weer een lichte daling is, vrezen veel Gouwenaren opnieuw een toename als het weer beter wordt.

Hij stelt voor alle informatie van jongeren in Gouda die ingeschreven zijn als werkzoekende, scholier of uitkeringsgerechtigde aan elkaar te koppelen. 'Via de belastingdienst kun je nagaan, wie er voor het laatst een bijbaantje had. Dan kom je al heel snel tot een lijst van jongeren die niets doen.'

Opgejut door oudere broers
De politie schrijft de toename van het aantal inbraken in de eerste maanden toe aan een groep jonge Marokkanen van 12 of 13 jaar. Volgens een wijkbewoner in Korte Akkeren worden die opgejut door hun oudere broers. 'Daardoor kom je nooit van het probleem snel af.' De Goudse waarnemend politiechef Marlé Tol wil dat de ouders van criminelen jongeren hun kinderen aangeven.

Hij kan daarbij op steun rekenen van het oud-raadslid en huidig PvdA-Kamerlid Mohandis. 'Je bent geen verrader als je dingen meldt, je bent het eerder als je het niet meldt', aldus Mohandis.

'Prinsjesgedrag'
De PvdA’er pleit ervoor groepen jongeren die 'stelselmatig lak heeft aan wat de overheid doet isoleren.' Volgens hem moeten de raddraaiers niet denken dat ze alles kunnen maken. Mohandis noemt het prinsjesgedrag.

Uit een rondgang langs tientallen Gouwenaren blijkt dat de angst regeert. Tot enkele jaren geleden, keerde volgens een bewoner van de wijk Korte Akkeren één Gouwenaar per jaar de stad vanwege overlast door Marokkaanse jongeren. De overlast varieerde van over auto’s lopen, portiek plassen, scheldpartijen tot inbraken.

In de steek gelaten
De gedupeerden voelen zich in de steek gelaten door gemeente en politie. Voor camera een boekje open doen, is uit den boze. 'Ik denk er niet over, dan ga ik wel verhuizen', is de veel gehoorde reactie. 'Ik doe geen aangifte want dan weten ze je te vinden. De volgende dag liggen mijn ruiten eruit.'

In 2011 verdween een wijkagent halsoverkop uit Korte Akkeren. Hij wilde een harde aanpak, maar voelde zich in de steek gelaten door de korpsleiding. 'Daar moet jij jouw handen niet aan branden', kreeg de wijkagent te horen die inmiddels is overgeplaatst. Een muur werd besmeurd met zijn naam erop.

Plan van aanpak
Ondanks herhaaldelijk aandringen, komt vanuit de gemeente Gouda voorlopig geen reactie. Burgemeester Milo Schoenmaker zegt desgevraagd zijn eigen moment te willen kiezen. Intussen worden buurtwerkers en de politie door de gemeente verboden met media over criminele Marokkaanse jongeren te praten. Over ruim twee weken wil Schoenmaker met een plan van aanpak komen.

Bron: Omroep West d.d. 05-04-2013

NOOT VAN DE REDACTIE: Mooie zin dit: "Er is geen Marokkanenprobleem in Nederland, maar je ziet dat Marokkaanse Nederlanders vaak in aanraking komen met justitie"...
Eeeehh is dat geen probleem dan??
De PVV komt vaak met goede argumenten om dit marokkaans tuig te stoppen en het land uit te krijgen, maar dan staat iedereen ineens weer op z'n achterste poten.
Het is een serieus probleem waar over gesproken moet worden met politie, gemeente, buurtbewoners en politici.
En niet alleen over gesproken moet worden. Er moeten actiepunten komen en doelen gesteld worden.
En zoals aangegeven eindelijk een keer overheidssystemen koppelen... Iemand die een betaalde baan en een koophuis heeft gaat (meestal) niet 's avonds de straat op om een ander zijn huis leeg te jatten.
Je hebt meer kans bij iemand die een BMW rijdt van 50.000 euro en geen baan heeft.
Stuur al die Marokkanen toch gewoon terug of stort ze boven de Noordzee in zee. Ben je op een zeer snelle en goedkope manier van dit soort tuig af. Wat kost ons dat wel niet, al dat pappen en nathouden en iedere keer maar blijven praten en alle rotzooi en vernielingen herstellen? Zijn we het met z'n allen dan nog niet spuugzat die criminele buitenlanders? Gewoon terug naar het land van herkomst. Daar weten ze hoe ze dat tuig moeten aanpakken. Het is niet voor niets dat ze nooit meer terug willen.

1 opmerking:

  1. Helemaal mee eens. Oprotten met die criminele marokkanen. Direct het land uitschoppen. Laat Marokko zelf dit tuig maar eens heropvoeden. Direct alle grenzen dichtgooien voor dit soort tuig.

    BeantwoordenVerwijderen