vrijdag 5 april 2013

Betalingsverkeer opnieuw getroffen door storing

Twee dagen nadat ING zijn betalingsverkeer moest platleggen vanwege een grootschalige storing, zijn de app en de site voor internetbankieren van de bank wederom onbereikbaar. Ook ABN Amro en Rabo kampen met problemen. Uit gegevens van AlleStoringen.nl blijkt dat het hele iDEAL-betaalplatform ook plat ligt.

Op sociale media klagen honderden mensen over de nieuwe storing. Zij kunnen momenteel via internet geen geld overmaken.

Via Twitter heeft ING de storing toegegeven. Het bedrijf heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak en hoopt zo snel mogelijk weer bereikbaar te zijn.

De storing op woensdag had als gevolg dat veel klanten een verkeerd saldo op hun rekening zagen. Ook haperde het betalingsverkeer. Zo waren er ING-klanten die met een volle boodschappenkar bij de kassa van de supermarkt stonden, maar niet konden betalen.

Volgens een woordvoerder van ING heeft de storing geen verband met de problemen die ING eerder deze week ondervond met internetbankieren. "Wij doen er alles om het probleem zo snel mogelijk te verhelpen", benadrukt de zegsman.

UPDATE:De storing bij de banken vandaag is veroorzaakt door hackers. Zij hebben Nederlandse en buitenlandse banken bestookt met grote hoeveelheden dataverkeer. Het zou gaan om een DDos-aanval, zegt de Nederlandse Vereniging voor Banken (NVB).
Bij een DDos-aanval wordt de server overbelast met grote hoeveelheden dataverkeer. Als gevolg daarvan raakt de website onbereikbaar. De veiligheid van het internetbankieren is niet in gevaar geweest, zegt de NVB.


Bron: De Financiële Telegraaf d.d. 05-04-2013


Geen opmerkingen:

Een reactie posten