donderdag 7 maart 2013

Plaatselijk sneeuwdek van 5 tot 10 centimeter of meer


De kou die dit weekeinde ons land bereikt, gaat een extreme temperatuursdaling opleveren. Meteo Consult verwacht begin volgende week temperaturen die tot 20 graden lager liggen dan die van afgelopen woensdag. Tijdens de nacht komt er mogelijk zelfs strenge vorst. In het weekend krijgen grote delen van het land te maken met sneeuw, plaatselijk tot wel tien centimeter of meer.

Woensdag werd het in vrijwel heel Nederland 15 graden of meer. In Gelderland, Brabant en Limburg werd zelfs 19 graden genoteerd. In de loop van komend weekend keert echter de winter terug, met later regionaal ook sneeuw. Begin volgende week blijft het ijskoud. Zoals het er nu naar uitziet, kan het in de nacht van maandag op dinsdag in het binnenland mogelijk 10 graden gaan vriezen. Op sommige plekken blijft de temperatuur ook in de middag onder nul. Daarbij breekt wel weer steeds vaker de zon door. Daarnaast kan nog een enkele sneeuwbui vallen.

Sneeuw
Gisteren kwam Weerplaza met een sneeuwvoorspelling voor volgende week. De voorspelde sneeuw lijkt echter dit weekend al te gaan vallen. Dat bericht Weerplaza op hun website. In de loop van zaterdag wordt de neerslag volgens de weerdienst winters. De buien kunnen tot ver in de loop van zondag gaan vallen en daarbij groeit het sneeuwdek op enkele plaatsen tot 5 of 10 cm, of zelfs nog meer.

De kans op sneeuw is zaterdag het grootst in het midden en noorden van het land. Zondag is de kans op sneeuw overal groot. 'Hoeveel er uiteindelijk valt, blijft nog afwachten. Een serieus sneeuwdek dat garant staat voor sneeuwpret en vertragingen in het verkeer behoort tot de zeer reële mogelijkheden', aldus Michiel Severin op weerplaza.nl.

Bron: Algemeen Dagblad d.d. 07-03-2013

Geen opmerkingen:

Een reactie posten