dinsdag 19 maart 2013

'Misdaad levert huurwoning op'

Amsterdamse woningzoekenden die al jaren op de wachtlijst staan, zijn boos dat zo’n dertig zware jeugdige draaideurcriminelen in de beruchte Top 600 in aanmerking komen voor een huurhuis in stadsdeel Nieuw-West.

Het gaat hier om veelplegers van 17 tot 27 jaar die in de hoofdstad zijn opgepakt voor straatroven, overvallen en andere delicten en op grond van hun vaak ellenlange strafblad een plaatsje veroverden op de Top 600-lijst. Zij werden door de politie het leven zuur gemaakt, totdat ze uiteindelijk achter de tralies verdwenen.

De woede over de huizentombola is groot. "En nette burgers maar wachten. Dit valt niet te rijmen met de woningnood, werkloosheid en de rijen bij de voedselbank. Deze mensen worden in de watten gelegd omdat ze de maatschappij tot last zijn geweest. Hoe is het mogelijk?" vraagt een van de woningzoekenden zich af. Een ander adviseert mensen die een huurhuis zoeken in Amsterdam voortaan maar op dievenpad te gaan: "Misdaad loont. Kijk maar hoe het geboefte op zijn wenken wordt bediend."

Bron: De Telegraaf d.d. 19-03-2013

Geen opmerkingen:

Een reactie posten