woensdag 11 juli 2018

Plaatjesactie Europol: 'Spaar alle criminelen'

De Europese politieorganisatie Europol lanceert donderdagmorgen 12 juli 2018 een speciale website waarop plaatjes verzameld kunnen worden van de 25 meest gezochte criminelen van Europa. Zo kan je een heel team verzamelen. Het is vergelijkbaar met de bekende voetbalplaatjes.

Alle plaatjes kun je ontgrendelen met een code die op 12, 13 en 14 juli 2018 via social media (Facebook, Twitter en Linkedin) gepubliceerd worden. Er zijn 9 codes en met elke code kun je één, twee of drie plaatjes ontgrendelen. De codes kun je invoeren op de website.

Doel van de actie is om Europeanen bekend te maken met de gezichten van de criminelen. "Als je ze weet hoe ze eruit zien, dan herken je ze misschien en dat kan het verschil maken in de succesvolle opsporing van criminelen."

Nederlandse topcriminelen
Er zitten ook twee Nederlandse spelers in het criminele voetbalteam. Dat zijn Ridouan Taghi en Said Razzouki. Zij worden gezien als kopstukken in het criminele circuit.

In december bracht Europol ook al een adventskalender uit om meer aandacht te vragen voor de meest gezochte criminelen van Nederland.

Bron: Europol d.d. 14-07-2018

Geen opmerkingen:

Een reactie posten