woensdag 3 januari 2018

Vrouw valt in riool en vindt vermiste jongen

Het is een oud gezegde dat, hoe slecht je het ook hebt, er altijd iemand slechter af is. Een Russische vrouw ontdekte de waarheid hierachter, toen ze letterlijk op een verloren kind stuitte.

De vrouw had zich als vrijwilligster opgegeven in het Russische dorpje Cheremshan. Er was een tienjarig jongetje zoekgeraakt en ze wilde ’vanzelfsprekend’ wel meehelpen. Totdat rampspoed haar zelf overkwam: ze viel in een riool en was daar verrassend genoeg niet alleen. De vermiste jongen bleek uitgerekend daar vast te zitten. Dit meldt de Russische lokale krant Tatarstan.ru.

Gulia Yarullina had het riool niet gezien door een sneeuwstorm, waardoor ze naar beneden kletterde. "Eenmaal in de put, begon de jongen continu te schreeuwen dat hij zo moe was. Toen hij bij zijn redding op een sneeuwruimer ging liggen, viel hij in slaap.", luidt het rapport over de zaak.

Yarulina kwam niet helemaal ongeschonden uit de strijd. Ze moest naar het ziekenhuis gebracht worden met een wervelbreuk. Ook de jongen moest met ernstige onderkoelingsverschijnselen met een ambulance worden afgevoerd. Volgens een arts had hij daar niet nog een uur langer vast moeten zitten, omdat hij dan dood had kunnen vriezen.

Bron: Ministerie van Civiele Bescherming en Noodsituaties van de Republiek Tatarije d.d. 26-12-2017

Geen opmerkingen:

Een reactie posten