maandag 6 november 2017

Korrewegschutter Azim A. opgepakt

De schutter van het Korreweg-incident in de stad Groningen, Azim A., is opgepakt. Dat meldt de politie.

De 20-jarige schutter werd opgepakt in een woning aan de Duindoornstraat in de stad Groningen. In de woning waren ook twee andere mensen aanwezig. Zij werden eveneens aangehouden.

Blijvend verlamd
Bij de schietpartij op de Korreweg op 15 oktober, even na 5 uur 's nachts, raakte een 21-jarige student blijvend verlamd. De schutter hield de toen fietsende student samen met de twee medeverdachten staande. Toen de student wilde wegkomen, opende de schutter het vuur.

Eerdere verdachten weer vrij
Kort na de schietpartij werd een 19-jarige Stadjer aangehouden. Een paar dagen later volgde de arrestatie van een 20-jarige Groninger. Die zijn ondertussen vrijgelaten. De politie deed eerder zeker al één inval in Stad, aan de Zaagmuldersweg.

Tassen vol kleding, stapels dozen en een flinke wietlucht. Kamer 115 in een studentenflat aan de Duindoornstraat waar verdachte Azim A. zich schuilhield was nagenoeg onbewoonbaar.

'Je vraagt je af hoe hij hier al die tijd heeft kunnen verblijven', zegt RTV Noord-verslaggever Peter Steinfort, die de woning bezocht. Azim A. werd hier maandagmiddag opgepakt in verband met de schietpartij aan de Korreweg op 15 oktober.

Verlaten flat
De kamer bevindt zich op de begane grond van een vrijwel verlaten studentenflat. Het gebouw staat leeg omdat het binnenkort gerenoveerd wordt. Het handjevol studenten dat er nu nog woont, moet er binnenkort uit.

Inval
De politie viel zijn woning van twee kanten binnen. Dat gebeurde in een mum van tijd. Eén groep agenten ramde de voordeur in terwijl een tweede team via de achterzijde het gebouwd binnenkwam. De verdachte werd uiteindelijk aan de achterkant uit zijn woning gehaald.

Meerdere schuilplaatsen?
Overigens staat het niet vast dat Azim A. zich sinds de schietpartij verschool in de flat. Mogelijk heeft hij meerdere schuilplaatsen gehad. De politie is daar een onderzoek naar gestart.

Bron: RTV Noord d.d. 06-11-2017

1 opmerking:

  1. De twee mannen die maandagmiddag werden opgepakt in de schuilplaats aan de Duindoornstraat zijn weer op vrije voeten gelaten meldt het OM via Twitter.
    Het tweetal werd verdacht van het bieden van een verblijfplaats aan een voortvluchtige. Daarvoor kunnen ze niet worden vervolgd.

    Het voorarrest van Azim A. is wel met twee weken verlengd. Het Korreweg slachtoffer raakte verlamd nadat hij was neergeschoten. Het slachtoffer was willekeuriog denkt de politie.

    BeantwoordenVerwijderen