donderdag 3 augustus 2017

Stoffelijk overschot baby gevonden

De stoffelijke resten die vandaag zijn gevonden aan de Antoine Platekade in Rotterdam blijken van een baby te zijn. Het lichaampje zat in een zak. De politie is een grootschalig onderzoek gestart en doet een dringend beroep aan getuigen om informatie door te geven.

Een voorbijganger trof vanochtend, kort voor half tien, in een plantenbak nabij het Nieuwe Luxor Theater aan de Antoine Platekade de stoffelijke resten aan in een zak. Zij waarschuwde direct de politie. Agenten stelden alles veilig en startten een uitgebreid onderzoek. Medewerkers van de Forensische Opsporing onderzochten donderdag op de vindplaats, onder andere met een scanapparaat, de aangetroffen resten. De locatie werd ruim afgezet ten behoeve van het onderzoek. Op dit moment is nog niet duidelijk waardoor het baby’tje is overleden. Ook is het nog niet duidelijk wanneer hij of zij is overleden en hoelang het lichaampje op de locatie heeft gelegen.

Grootschalig onderzoek
De politie heeft meteen een groot rechercheteam geformeerd om onderzoek te doen. Zij gaan de komende uren en dagen aan de slag met het verzamelen van informatie en komen graag in contact met getuigen. De rechercheurs doen een dringend beroep aan alle bewoners van, en alle bezoekers aan, de Kop van Zuid om informatie door te geven. Dat kan via 0800-6070 of Anoniem via 0800-7000 of via het Tipformulier.

Bron: Politie.nl d.d. 03-08-2017

2 opmerkingen:

  1. Uit onderzoek van het NFI blijkt het te gaan om een jongetje. Dat meldde Hart van Nederland vanavond.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De politie in Rotterdam heeft de afgelopen week zo’n 35 tips binnengekregen over de dode baby die vorige week donderdag in de stad werd gevonden. Deze tips hebben nog niet geleid tot oplossing van de zaak.

    De recherche doet nogmaals een dringende oproep aan de moeder om zich te melden. Het is nog onduidelijk of een professionele hulpverlener bij de bevalling was. Mensen die hier mogelijk iets van af weten worden opgeroepen contact op te nemen met de politie.


    De leden van het rechercheteam zijn verder op zoek naar vrouwen die de afgelopen week hadden moeten bevallen, maar nog niet met een baby zijn gezien. Ook willen de onderzoekers graag met mensen spreken die vrouwen kennen van wie het vermoeden bestaat dat ze zwanger waren, maar die dit ontkenden.

    De vuilniszak met de stoffelijke resten van het jongetje lag al enige tijd in een plantenbak op de Antoine Platekade. Sectie op het lichaampje afgelopen weekend gaf nog geen duidelijkheid over de doodsoorzaak en omstandigheden. Er wordt nog verder forensisch onderzoek gedaan.

    BeantwoordenVerwijderen