zondag 18 januari 2015

Man probeert dochtertje (9) te begraven omdat ze meisje is


In India is vrijdag een man opgepakt die zijn dochter levend wilde begraven in zijn achtertuin in het dorpje Putia in het noordoosten van het land. De man had het 9-jarige meisje al tot aan haar hals onder de aarde gestoken. Buurtbewoners konden de man gelukkig nog tegenhouden.

Aboel Hoessein moest niks van zijn dochter hebben en wou van haar af. Het meisje werd gekneveld en haar mond dichtgeplakt. Ze ligt in het ziekenhuis.

De moeder was op het moment van de criminele feiten niet thuis. Toen Hoessein haar weer hoorde thuiskomen verborg hij zijn half ingegraven dochter onder een bamboe zeil. Hij wou later zijn klus verder afmaken.

Omdat ze haar dochter niet kon vinden, sloeg de moeder alarm. Buurtbewoners ontdekten al snel het meisje en bevrijdden haar. Ze gaven de moordlustige vader een flink pak rammel en gaven hem daarna over aan de politie. Hij werd gearresteerd voor poging tot moord.

Meisjes worden in India eerder als last dan lust gezien. Zo worden foetussen geregeld afgedreven als blijkt dat het om een meisje gaat.

Bron: The Independent d.d. 18-01-2015


Geen opmerkingen:

Een reactie posten