zondag 13 juli 2014

Agressieve wielrenner meldt zichzelf bij de politie


Een filmpje van een mishandeling door een wielrenner op de Oude Norgerweg tussen Zeijen en Peest (Drenthe) is inmiddels tienduizenden keren bekeken.

Een gezin uit Norg is gisteren mishandeld door een wielrenner. De 31-jarige dochter, afkomstig uit Zaandam, reed samen met haar vader van 58 jaar en moeder van 55 jaar uit Norg, over een smal weggetje, toen een wielrenner haar tegemoet kwam rijden. Zij week naar eigen zeggen uit, maar de wielrenner deed dat niet. Hij raakte de spiegel van de auto. De wielrenner stapte af en wilde vervolgens doorrijden. De bestuurster en haar vader gingen verhaal halen en wilden weten of de wielrenner zich had bezeerd.

De wielrenner ging volledig door het lint, schopte de auto en mishandelde de uitgestapte mensen. Uiteindelijk moest ook de 55-jarige moeder het ontgelden. Het drietal is naar het ziekenhuis in Assen gegaan en daar behandeld aan hun verwondingen. De vader bleek een gebroken neus te hebben, de moeder liep verwondingen op aan haar gezicht en de dochter heeft diverse kneuzingen.

Anita van der Westen, de moeder van het gezin, plaatste een filmpje op Facebook. Te zien is hoe de wielrenner de dochter schopt. De moeder wilde zo proberen de dader te achterhalen. Het filmpje is inmiddels meer dan 21.965 bekeken en 14.500 keer gedeeld. Er is aangifte gedaan tegen de wielrenner. Uiteindelijk heeft de dader, een 59-jarige man uit de gemeente Noordenveld, zich vanmiddag aan het einde van de middag zelf gemeld bij de politie die hem nu verhoort. Een oproep via Burgernet en Twitter leverde gisteren niets op.

UPDATE: Op 13-07-2014 heeft de gezochte racefietser, een 59-jarige man uit de gemeente Noordenveld, zichzelf gemeld bij de politie. Hij wordt momenteel verhoord door de politie.

Bron: RTV Drenthe d.d. 13-07-2014

Geen opmerkingen:

Een reactie posten