donderdag 6 februari 2014

Invalide vrouw in scootmobiel gerold

In Lelystad is een invalide vrouw van 79 jaar in een scootmobiel het slachtoffer geworden van zakkenrollers. Vrijdag 6 december 2013 rond 15.00 uur krijgt de politie een melding dat zich in de winkel van De Tuinen aan De Wissel in Lelystad een verwarde vrouw bevindt. De vrouw die de agenten daar aantreffen heeft vroeger een hersenbloeding gehad en praat dus moeilijk. Uiteindelijk begrijpen de agenten dat ze haar portemonnee kwijt is. Ze brengen haar naar huis en leggen contact met een bekende die de zorg overneemt. Maar later blijkt dat haar portemonnee ook echt weg is. Ze had haar portemonnee in een heuptasje en die hebben zakkenrollers dus te pakken gekregen.
Tussen 15.00 uur en 15.20 uur die middag is met haar bankpas meerdere malen in Lelystad gepind. Bij twee winkels en bij een pinautomaat van de ABN-AMRO aan de Muntweg. In totaal voor meer dan tweeduizend euro. Het is niet bekend hoe de pinners aan haar pincode zijn gekomen.

Verdachte 1
blanke man normaal postuur lang licht baardje lichtgekleurde muts met klep donkere jas met rits en capuchon

Verdachte 2
blanke/lichtgetinte vrouw gezet postuur lichtgekleurde muts (met kleine bolletjes) donkere jas met bontkraag (of sjaal) kleiner dan de man

Heeft u tips of weet u wie deze personen zijn? Bel 0800-6070.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten