zaterdag 22 februari 2014

En weer zijn het die VERREKTE KUTMAROKKANEN.........


De Molenstraat en de Aldi aan de Noord-Koninginnewal in Helmond worden geterroriseerd door criminele jongeren en jonge volwassenen. De met name Marokkaanse jeugd bedreigt personeel en ondernemers, steelt spullen en intimideert klanten.

Het probleem speelt volgens de betrokkenen al meerdere jaren, maar de laatste tijd was het veelvuldig raak. Bij de Aldi werd de bedrijfsleider, net vier weken in dienst, gevolgd naar zijn eigen huis en daar geïntimideerd door jongeren. Kort daarvoor werd een caissière bedreigd met een mes. Dit komt nog bovenop de vele diefstallen die in de supermarkt plaatsvinden en het lastigvallen van klanten.

Afgelopen week werd Slachtofferhulp ingeschakeld om de medewerkers bij te staan. Die zijn inmiddels doodsbang. De meeste overlast vindt in de late middag en 's avonds plaats, tussen vier en acht uur. De toegangsdeur zit daarom uit voorzorg al geregeld voor sluitingstijd op slot om de jonge criminelen buiten te houden. Een medewerker van Aldi vertelt dat het personeel uit angst voor represailles geen aangifte doet.

In de buurt, en met name rond de Molenstraat, is het al langer onrustig. De afgelopen week stapelden de incidenten zich zo snel op dat de ondernemers en winkeliers een gezamenlijke noodkreet op papier hebben gezet. Deze petitie met handtekening stuurden ze deze week naar gemeente en politie. Volgens de brief hangt er in de straat 'een onveilige en grimmige sfeer'. Ook staat in de petitie dat sprake is van veel criminaliteit zoals 'dealen van harddrugs, geweld, diefstal en bedreigen van ondernemers en winkelend publiek'.

De gemeente en de politie nemen de petitie serieus. Dinsdag gaan wethouder Van Mierlo (VVD) en politie om de tafel met de ondernemers.

Bron: Eindhovens Dagblad d.d. 22-02-2014

In het Eindhovens Dagblad wordt door de gemeente de suggestie gedaan om 'ze een niet vrijblijvend aanbod voor een opleiding of daginvulling geven'. Totale kosten van dit plan: € 220.000,-. Boetes van € 500,- en bij herhaling een gebiedsverbod... Loze woorden want dit TUIG luistert niet en doet geen flikker. Ja de hand ophouden en een uitkering opstrijken.
De goedkoopste oplossing is gewoon al die KUTMAROKKANEN oppakken, een flinke afranseling geven dat ze nooit meer kunnen lopen en per direct terugsturen naar Marokko en paspoort afnemen zodat ze nooit meer terug kunnen komen. Dit soort TUIG hebben wij hier niet nodig. Integreren willen ze niet. Laat ze maar mooi daar in dat verre Marokko. Hebben wij er ook geen last meer van en kost het ons ook niets.
Wij zeggen al jaren: "ALLE CRIMINELE MAROKKANEN WEG UIT NEDERLAND. DIE HOREN HIER NIET THUIS IN NEDERLAND".


Geen opmerkingen:

Een reactie posten