maandag 20 januari 2014

Vandalen leggen ijzeren buis opzettelijk op rails


De ijzeren buis die zondagavond door de bodem van een intercity tussen Lelystad en Dronten sloeg, is volgens de politie opzettelijk door vandalen op het spoor gelegd.

Onderzoek heeft uitgewezen dat het stuk metaal ter hoogte van een fietstunneltje en een viaduct dat de rijksweg A6 kruist, op de rails is gelegd. Dat heeft de politie maandag meegedeeld.
In de trein, die op weg was naar Zwolle, zaten ongeveer honderdvijftig passagiers, van wie niemand gewond raakte. Ook de machinist bleef ongedeerd. Hij zette de dubbeldekker vlak voor het viaduct stil. De passagiers werden met bussen verder vervoerd. Volgens de politie is het een geluk dat door de "levensgevaarlijke actie" niemand gewond raakte. Ze is op zoek naar getuigen.

In het kader van het onderzoek wil de politie graag in contact komen met mensen die op zondagavond rond 22.00 uur iets verdachts hebben gezien bij het fietstunneltje en viaduct aan de Binnenhavenweg in Lelystad. Zij kunnen bellen met de politie in Lelystad op telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via telefoonnummer 0800-7000. Hetzelfde verzoek wordt gedaan aan mensen die menen te weten wie er bij deze levensgevaarlijke actie waren betrokken.

Zie ook deze zaak bij Opsporing Verzocht d.d. 21-01-2014

Bron: Flevopost d.d. 20-01-2014

Geen opmerkingen:

Een reactie posten