vrijdag 31 januari 2014

Man levend teruggevonden na 16 maanden op Stille Oceaan


Een man die bijna anderhalf jaar geleden schipbreuk leed in de Stille Oceaan is levend teruggevonden. Jose Ivan at schildpadden, vogels en vis. Ook dronk hij het bloed van de schildpadden.

Ivan maakte in december 2012 een zeereis met een vriend van Mexico naar El Salvador. Het duo leed schipbreuk waarbij de vriend van Ivan op zee overleed.

Ondergoed
De details van wat er daarna met Ivan is gebeurd zijn schaars, omdat de man in slechte gezondheid verkeert. Duidelijk is dat hij Spaans spreekt en dat hij overleefde door het eten van schildpadden, vogels en vissen. "We geven hem veel water, waardoor hij steeds sterker wordt", zo heeft een onderzoeker aan persbureau AFP laten weten. Ivan verblijft bij een familie op Ebon die hem voeding geeft.

De man werd gisteren 'ontdekt' toen zijn zeven meter lange motorboot werd gespot door bewoners van het geïsoleerde koraaleiland Ebon. Hij droeg slechts ondergoed en heeft lang haar en een baard. Omdat er geen vismateriaal op de beschadigde boot aanwezig was, wordt vermoed dat de drenkeling vissen ving met zijn handen.

Cast Away
Het verhaal van Ivan heeft veel weg van de film Cast Away uit 2000, waarin acteur Tom Hanks moet zien te overleven op een eiland. Ebon is onderdeel van de eilandengroep Marshall, gesitueerd in de noordelijke Stille Oceaan. Het bestaat uit 30 atollen en 1.100 eilanden.

Bron: Het Laatste Nieuws d.d. 31-01-2014

Geen opmerkingen:

Een reactie posten