zaterdag 21 december 2013

Klant brengt glas naar toog: waard krijgt 9.000 euro boete


Een cafébaas in Bretagne heeft een boete gekregen voor zwartwerk. Reden: een klant had zijn leeg glas teruggebracht naar de toog. Een inspectrice van de Sociale Zekerheid had dit gezien en liet zich van haar kleinste kant kennen.
Het is al jaren de gewoonte in de Mamm-Kounifl-bar in Locmiquélic dat de klanten hun lege glazen terug naar de toog brengen als ze een nieuw rondje bestellen. Dat moet ook de inspectie van de Sociale Zekerheid niet ontgaan zijn en dus stuurden ze een team naar het café.

Doortastend
"Zo rond middernacht bracht een klant een dienblad met lege glazen naar de bar", zegt waardin Le Floch. "Ze moest daar toch passeren op weg naar het toilet. Toen gingen de poppen aan het dansen. Mijn echtgenoot werd tegen het venster gedwuwd door een man en ik werd vastgegrepen door een vrouw die me haar identiteitsbewijs voor de neus duwde. Ze bleek van de Sociale Inspectie en beschuldigde me ter plekke van zwartwerk. Zij beweerde dat onze klanten dienst deden als obers"

Vaste gewoonte
Mevrouw Le Floch beweerde bij hoog en bij laag dat dit de gewoonte is sinds de bar tien jaar geleden de deuren opende. "Het is ons handelsmerk. We willen dat de klanten zich op hun gemak voelen, een beetje zoals thuis".

Hoe dan ook, een paar weken na de onaangekondigde inspectie viel er bij de cafébazen een boete van 7.900 euro in de bus. Het echtpaar werd zelfs even opgesloten door de politie. Dankzij de getuigenissen van meerdere klanten konden de uitbaters evenwel de dans ontspringen.

Rechtszaak
Maar de Sociale Inspectie houdt voet bij stuk. Ze willen nu via de rechtbank een boete van 9.000 euro afdwingen omdat de eerste bestraffing niet betaald werd.

Bron: Le Télegramme d.d. 20-12-2013

Geen opmerkingen:

Een reactie posten