zaterdag 19 oktober 2013

Chinees echtpaar verkoopt kind om iPhone te kopen

Een jong Chinees echtpaar riskeert vervolgd te worden omdat het zijn dochter online verkocht en het geld gebruikte om een iPhone te kopen. Dat schrijven officiƫle Chinese media. De ouders vroegen 30.000 yuan (3.600 euro) voor hun kind.
De vader en de moeder worden ervan verdacht hun dochter online ter adoptie voorgesteld te hebben en voor de adoptie geld aanvaard te hebben. In de online aankondiging vroegen ze 30.000 yuan; hoeveel uiteindelijk betaald is, is niet bekendgemaakt.

Na de verkoop kochten de man en de vrouw onder andere een iPhone en dure sportschoenen, aldus de Chinese krant Dagblad van de Bevrijding. Aan de politie legden ze uit dat ze hun dochter verkochten omdat ze een beter leven voor haar wilden en al een kind hebben.

Tiener verkocht nier
Kinder- en vrouwenhandel blijft wijdverspreid in China, wegens de Chinese eenkindpolitiek en het demografische onevenwicht tussen de twee geslachten.

Vorig jaar raakte al bekend dat een Chinese tiener een nier verkocht om zo een iPhone en een iPad te kunnen kopen. Vijf mensen, onder wie de chirurg, werden toen beschuldigd van opzettelijke slagen en verwondingen.

Bron: Belga d.d. 18-10-2013

Geen opmerkingen:

Een reactie posten