maandag 9 september 2013

Familiedrama in Schoonloo


Op bungalowpark Boerhaarsveld aan de Warmenbossenweg in het Drentse Schoonloo zijn de lichamen gevonden van een man en drie kinderen.

Alles wijst op een familiedrama, waarbij de vader, Bernd K.B. (47 jaar), zijn drie zoontjes (10, 10 en 2 jaar) na een vechtscheiding heeft omgebracht en daarna de hand aan zichzelf heeft geslagen. Jasper, Marijn en Seth zaten allen op basisschool de Petteflet in Groningen. Volgens een woordvoerder van de school worden de kinderen, ouders en leerkrachten op dit moment opgevangen op de school.
De vader heeft een afscheidsbrief gestuurd naar ouders van schoolgenoten van zijn kinderen. In de brief staat dat een slepende scheidingskwestie de reden is voor het drama. 'Er is veel kapot gemaakt. Het heeft bakken met geld gekost', schrijft de vader in de brief. 'Ik heb veel gehouden van mijn drie geweldige mannen, en had ze heel graag wat anders gegund'. De man schrijft verder dat hij zwaar depressief is 'na zeven jaar vechten en vijf jaar procederen'. Naast privéproblemen waren er ook zakelijke. Zijn bedrijf, de website Mijnschoolinfo, was in financiële problemen geraakt. K.B. praat over het 'meenemen van de kinderen' en sluit zijn brief af met de tekst: 'we hebben nu eindelijk rust'.
De vrouw van de man, Bernd K.B., zou al enige tijd een relatie hebben met een andere man.

De politie kan nog niet bevestigen dat sprake is van een gezinsmoord. De vier werden gevonden nadat een melding was binnengekomen dat er een zelfmoord zou worden gepleegd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten