woensdag 7 augustus 2013

Gewapende overval op growshop in Nieuwe Pekela

Bij growshop Hagro Trading op het bedrijventerrein Holland Marsh in Nieuwe Pekela is vanmiddag kort na 12.00 uur een overval gepleegd.

Drie mannen (2 zwarten en een blanke) kwamen de zaak van Johan Hartman en Jan de Groot binnen, bedreigden de medewerker en gingen er met een onbekend geldbedrag in een auto vandoor gegaan. Bij de overval is ook geweld gebruikt. De auto heeft als kenteken 98-LZG-7. Het zou gaan om een Chevrolet Matiz, maar volgens de kentekengegevens van het RDW moet het gaan om een Hyundai meldt de politie op Twitter.

Het slachtoffer is lichtgewond geraakt.

Hebt u meer informatie of weet u waar de betreffende auto nu is, bel direct de politie via 112 en onderneem zelf geen actie, aangezien de daders nog in het bezit kunnen zijn van een vuurwapen.

UPDATE 06-02-2014: Tegen vier mannen uit Groningen en Marum zijn celstraffen geƫist tot vijf jaar wegens een gewapende overval op een growshop in Nieuwe Pekela, in augustus vorig jaar.
Een van de eigenaren werd daarbij geslagen en geschopt. Een klant die nietsvermoedend binnenkwam tijdens de overval, werd bedreigd en vastgebonden.
Volgens het Openbaar Ministerie (OM) wilden de overvallers tien kilo wiet stelen die ze een dag eerder hadden besteld. De drugs werden niet gevonden. De buit bedroeg 2.500 euro.
Van de overval zijn door beveiligingscamera's beelden gemaakt die in de rechtszaal werden getoond. De verdachten hebben bekend. Een van hen zei niet te weten dat ze de zaak gingen overvallen.
Het OM vindt dat niet geloofwaardig.
Uitspraak is over twee weken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten