donderdag 25 juli 2013

Krokodil in Arnhemse plas spoorloos


De krokodil die is gezien in de Immerlooplas in Arnhem, is weg. Een verslaggever van Omroep Gelderland zag het reptiel woensdagavond nog liggen. Hij en omwonenden gingen ervan uit dat het beest dood was, maar volgens de Dierenambulance kon dat wel eens een verkeerde inschatting zijn geweest. Het is goed mogelijk dat hij naar een ander plekje in de plas is gezwommen.

Grapje zeker
Omwonenden van de Arnhemse plas kregen dinsdag de schrik van hun leven toen ze de krokodil plotseling zagen liggen. Sommigen dachten al dat hij misschien toch nog leefde, maar het beest verroerde zich niet. Sinds de vondst hielden ze hun kinderen en honden goed in de gaten.

De Dierenambulance werd dinsdag gebeld met de mededeling dat er een levende krokodil was gespot, maar die melding werd met een grap afgedaan. Toen onze verslaggever het beest met eigen ogen had gezien, besloot de Dierenambulance het woensdagavond laat op te halen, maar toen was de krokodil dus weg.

Niet spelen bij de plas
Bewoners van het aanliggende woonwagenkamp laten hun kinderen niet bij de plas spelen. Ze zijn ervan overtuigd dat er een krokodil in zit. Bij de plas zijn werkzaamheden. Werklui zeggen dat ze enkele dagen geleden een plastic krokodil hebben gevonden en hebben weggegooid. Mogelijk is deze in het water gegooid, maar bij het zien van de beelden op onze website twijfelen ze of het om dezelfde gaat.

'Opgezet exemplaar'
Volgens Oswink Geuskens van de Dierenambulance Arnhem kan het best een opgezet exemplaar zijn vertelt hij donderdag. "Ik heb de beelden van RTV Gelderland thuis nog eens bekeken en weet nu vrijwel zeker dat het niet om een levend exemplaar gaat. De onderkaak is de helft korter dan de bovenkaak, dat kan dus niet", zei Geuskens.

Bron: Omroep Gelderland en De Telegraaf d.d. 25-07-2013

Geen opmerkingen:

Een reactie posten