vrijdag 29 maart 2013

GEZOCHT: Overvallers op sigarenwinkel in Amsterdam


Eind februari is er een poging tot overval op een sigarenwinkeltje op de Haarlemmerdijk in Amsterdam geweest. Zondag 25 maart 2013 is het weer raak, deze keer slaagt de poging wel.
Net als de vorige keer zijn het twee mannen die de zaak binnen komen. Er zijn op dat moment twee medewerkers aanwezig. Eén van wordt hen door één van de overvallers bedreigd met een groot mes en mee naar achter genomen.

Daar wordt gevraagd om de kluissleutel, de medewerker geeft aan dat hij die niet heeft. De vrouwelijke medewerker wil te hulp schieten, maar dan komt de tweede overvaller van buiten aanlopen en pakt haar vast. Buiten het zicht van de camera’s worden beide medewerkers door de overvallers vastgebonden.

De overvallers weten de kluis open te krijgen en gaan er met de inhoud vandoor. De mannen lijken ervaring te hebben met het plegen van overvallen, want betrekkelijk rustig lopen ze de winkel uit.

De medewerkers weten ondanks dat ze vastgebonden zijn naar buiten te komen waar voorbijgangers hen helpen. De politie hoopt dat u kunt helpen in deze zaak, en is specifiek op zoek naar een vrouwelijke getuige. De vrouw kwam tijdens de overval binnen, een van de overvallers zei haar dat ze later terug moest komen.

Van de vrouw kunnen we u het volgende signalement geven:

- Het gaat om een vrouw van middelbare leeftijd met bril
- Ze droeg een blauwe jas op heuplengte en een gestreepte muts in verschillende kleuren.
- Daarnaast droeg ze een blauwe rugtas en ze was van plan het blad Hapinezz te kopen.

Herkent u zich hierin meld u dan, uw informatie kan van grote waarde zijn! Daarnaast is de politie uiteraard op zoek naar mensen die de mannen kennen of herkennen. Is dit het geval?

Laat het de politie Amsterdam dan weten op 0900-8844. Of anoniem op 0800-7000.

Bron: RTV-NH / Ter Plaatse d.d. 28-03-2013

Geen opmerkingen:

Een reactie posten