woensdag 27 maart 2013

Friese Feeks wéér in de fout

Tegen de Friese Selma P. (18) uit Heerenveen, die wordt verdacht van het mishandelen van twee homo’s en twee vrouwen in Sneek, is gisteren opnieuw aangifte gedaan. Ze zou nog iemand hebben bedreigd en hebben gediscrimineerd om zijn geaardheid.

Het betreft een aangifte wegens bedreiging en homodiscriminatie. Details worden in het belang van het onderzoek niet openbaar gemaakt.
Haar vriendin Elena S. gaat dit keer vrijuit, ze zit namelijk nog vast.

De vrouw werd vorige week samen met de 19-jarige Elena S. aangehouden na de mishandeling van de vrouwen. Anderhalve week eerder belaagden P. en S. twee 20-jarige homo’s. De jongste aangifte is gedaan door de beheerder van de Facebookpagina ’Vind ik niet leuk’.

Bron: De Telegraaf d.d. 27-03-2013

UPDATE 12-09-2013: De 19-jarige Elena S. uit Leeuwarden, die bekend werd als 'Friese Feeks' omdat ze in maart dit jaar twee jonge homo's beledigde en mishandelde op station Sneek-noord, moet psychisch behandeld worden. Dat heeft de rechtbank in Leeuwarden op 12-09-2013 bepaald. Als S. deze behandeling niet volgt, dan moet zij weer voor een half jaar de cel in.
De zaak kreeg bekendheid, omdat het in eerste instantie leek te gaan om gerichte acties tegen homo's. Volgens justitie is daar geen sprake van. De rechtbank veroordeelde S. ook voor een poging tot doodslag, 2 weken na het homo-incident.
Volgens de rechtbank is het van belang dat S. een behandeling volgt om mogelijke incidenten in de toekomst te voorkomen. S. gaf tijdens de behandeling van haar zaak ook aan dat ze hulp nodig heeft.
S. en haar vriendin kregen binnen 2 weken ruzie met de twee homo's en met twee jonge vrouwen. Bij de eerste ruzie bleef het incident beperkt tot schelden, spugen en enkele klappen. Voor haar aandeel in de ruzie met de twee vrouwen wordt S. beschuldigd van poging tot doodslag. S. zou een van de slachtoffers vijf tot zes keer tegen het hoofd hebben geschopt. Het slachtoffer liep een hersenschudding, een lichte bloeding en een gekneusde oogkas op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten