woensdag 13 februari 2013

Illegaal kinderdagverblijf onder wietplantage opgerold


De politie heeft in het Limburgse Geleen onder een wietplantage een illegaal kinderdagverblijf aangetroffen en opgerold. Aanhoudende klachten over talkpoederstank en geluidsoverlast en een opvallend hoge energierekening brachten de politie uiteindelijk op het spoor.

"We ontvingen de afgelopen tijd meldingen over volwassenen die vroeg in de morgen hun kinderen afzetten voor de plantage", aldus buurtagent Bert Fransma. "Toen we uiteindelijk binnen vielen, troffen we tientallen peuters en er was maar één begeleidster ter plaatse. Er was geen vergunning en alles wees erop dat dit verblijf zo opgedoekt en verplaatst kon worden."

Het kinderdagverblijf tapte stroom af van de boven gelegen kwekerij, die daardoor een astronomisch hoge energierekening kreeg. De wietkwekers ontkennen van het verblijf op de hoogte te zijn geweest. Zij overwegen een schadeclaim in te dienen tegen de leiding.

De afgelopen jaren lieten een wildgroei zien aan illegale kinderdagverblijven. Joegoslavische en Albanese bendes hebben de markt overgenomen van wat ooit begon als onschuldige tak in de welzijnssector.

De aanwezige kinderspeeltjes, Olvaritpotjes en teddyberen zijn door de politie in beslag genomen.

Bron: De Speld d.d. 13-02-2013

Geen opmerkingen:

Een reactie posten