zondag 23 december 2018

Bas Schipper (12) uit Veendam haalt meer dan € 64.000 op voor onderzoek tegen Diabetes

Het staat er echt. Meer dan 64.000 euro geeft de teller momenteel aan op de actiepagina. De 12-jarige Bas Schipper uit Veendam speelde zaterdag op alle zestien stationspiano's van Nederland. Hij haalde geld op voor zijn zusje Laura dat diabetes type 1 (suikerziekte) heeft.

Toen Bas zijn actie in het najaar begon, hoopte hij 500 euro binnen te halen. Dat werd al snel bijgesteld naar 5000 euro, maar dat hij het tienvoudige zou binnenhalen overtreft zelfs zijn stoutste dromen.

Van Maastricht naar Veendam
Voordat Bas zaterdag ook nog maar één noot had gespeeld, stond de teller al op 4000 euro. De jongen begon zijn muzikale treinreis in alle vroegte in Maastricht en eindigde ver na middernacht in Veendam. Op elk station speelde hij zijn nummers (van The Beatles tot Simon and Garfunkel en Queen) en werd zijn markante hoedje gevuld met munt- en briefgeld. Ook online bleef en blijft het geld maar binnenstromen.

Veendam
Het laatste station, Veendam, bereikt Bas om 01.09 uur. Speciaal voor de gelegenheid staat er een keyboard en kan Bas nog één keer Bridge over Troubled Water ter gehore brengen. Op dat moment is er al meer dan 35.000 euro opgehaald. Ook heeft Bas het record van Ernesto Dennis verbroken. Zestien piano's in achttien uur tijd. Net sneller dan het oude record van negentien uur en vijftien minuten.

Indien u Bas danwel het Diabetes Fonds wilt steunen kunt u hier doneren.

coinpayu

Geen opmerkingen:

Een reactie posten