donderdag 24 augustus 2017

Amerikaanse wint 758 miljoen dollar

De 53-jarige Mavis L. Wanczyk uit de Amerikaanse staat Massachusetts heeft 758 miljoen dollar, omgerekend zo’n 642 miljoen euro, gewonnen. Sinds 10 juni was de hoofdprijs van de Powerball, een van de populairste loterijen in de Verenigde Staten, niet meer uitgekeerd.

Donderdag werd bekendgemaakt dat de vrouw uit Chicopee, moeder van twee kinderen, had gewonnen. "Ik had een fantasie die is uitgekomen", liet ze weten. De vrouw is medisch medewerker en heeft haar baas laten weten dat ze stopt met werken na 32 jaar trouwe dienst.

Lotje van nog geen 2 dollar
Om de loterij te winnen, moet je vijf cijfers en een bonuscijfer aangeven. Dat gebeurde woensdagavond succesvol. Het lot kostte nog geen twee dollar.
De winnaar kan ervoor kiezen om het bedrag in één keer te laten uitkeren maar dan krijgt hij net geen 450 miljoen dollar. Ook kan hij het bedrag in jaarlijkse termijnen laten uitbetalen, tot hij sterft.

Niet de grootste jackpost
Het is de op een na grootste prijs uit de geschiedenis van de Powerball. In januari 2016 werd 1,6 miljard dollar uitgekeerd. Deze prijs werd verdeeld over drie winnaars.
Als er niemand had gewonnen, was de jackpot opgelopen tot meer dan een miljard euro.


Bron: De Telegraaf d.d. 24-08-2017

Geen opmerkingen:

Een reactie posten