donderdag 19 december 2013

Wilders komt met anti-islamsticker

PVV-leider Geert Wilders is een stickeractie gestart tegen de islam die veel woede veroorzaakt. Tegelijk blijkt de sticker door veel mensen te worden besteld.

Op de sticker, die lijkt op de vlag van Saudi-Arabiƫ, staat in het Arabisch: 'De islam is een leugen, Mohammed een crimineel, de Koran is vergif.'
De sticker is te bestellen door te mailen naar: islamsticker@gmail.com.
In een tweet liet hij weten dat hij er zelf al eentje op de deur van zijn werkkamer heeft geplakt. De stickers zijn te bestellen bij de PVV. Eerder sprak de PVV-leider al over een nieuwe vlag - met dezelfde tekst - voor de islamitische wereld.
Volgens Wilders is de bedoeling van de sticker "niet om te kwetsen, wel om te choqueren. Het is mijn intentie om mensen te bevrijden van het juk van de islam. Om ze te vertellen waar die islam voor staat", stelde Wilders.
Het kabinet veroordeelt de anti-islamsticker. Vicepremier Lodewijk Asscher noemt het "een walgelijke sticker met als enige doel om te kwetsen". Hij zei dat voor de camera van de NOS.
Ook minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken reageerde, vanuit de Eurotop in Brussel. Hij zei dat meer dan een miljard mensen op de wereld en honderdduizenden Nederlanders gelovige moslims zijn van goede wil en zonder radicale denkbeelden. "Hun geloof beledigen is geen bijdrage aan de bestrijding van extremisme, maar speelt de extremisten juist in de kaart. Daar neemt de Nederlandse regering afstand van", zei Timmermans tegen de NOS.
"Vrijheid van meningsuiting betekent dat kritiek op godsdienst altijd mogelijk moet zijn en mensen die deze kritiek uiten moeten dat ook in vrijheid kunnen doen, zonder de vrees daardoor met geweld geconfronteerd te worden. Maar als je doel is radicalisering, extremisme en terrorisme te bestrijden, is het beledigen van een godsdienst en het daarmee krenken van vele gelovigen een buitengewoon slecht en ineffectief middel. De Nederlandse regering neemt verder afstand van methoden als het beschimpen of misbruiken van nationale symbolen, zoals een vlag", aldus Timmermans.

Bron: De Telegraaf d.d. 19-12-2013

Geen opmerkingen:

Een reactie posten